Syk Schmid må holde seg i ro: – Fikk krampe da jeg byttet stilling i sofaen

Kombinertesset har gått glipp av fire dager med trening, og er usikker til den første OL-konkurransen.

SYK: Jan Schmid har hatt en strålende sesong og kjemper om verdenscupseieren sammenlagt. Men rett før OL har en forkjølelse ødelagt for ham.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Det går bedre nå. Jeg har pådratt meg en vanlig forkjølelse, og det går sakte men sikkert bedre. Jeg skal ut og gå litt i dag.

Det sier Jan Schmid til Adresseavisen. Tidligere denne uken våknet verdenscuptoeren opp med sår hals, kun dager etter at han hadde rasket med seg en første- og annenplass i verdenscuprennene i japanske Hakuba.

Les også

Norsk gullhåp sliter med sykdom bare dager før OL

Les også

OL-studio: Schmid ble testet av legen

Begynner å bli utålmodig

Dermed kunne ikke trønderen trene tirsdag, onsdag eller torsdag, og da han ankom Pyeongchang torsdag kveld ble Schmid isolert fra resten av troppen. Men etter en natt alene i en leilighet skal veteranen etter planen bli flyttet inn igjen i OL-leiren fredag. Lørdag skal han i utgangspunktet trene rolig på ski.

– Jeg begynner å bli utålmodig. Jeg fikk krampe i leggen da jeg skulle bytte stilling på sofaen. Det er et tegn på at det er på tide å røre litt på seg, sier han og ler.

– Hvilke konsekvenser får sykdommen?

– Det spørs hvor lang tid det tar. Jeg var bedre allerede i går, og nå skal jeg ut og bevege meg litt. Det å miste fire dager er bare med på å samle overskudd. Går det over fort skal det ikke ha mye å si, men drar det ut i en uke og mer går det utover formen.

Les også

Tidligere landslagssjef om Schmid: – Jeg er fra meg av beundring

Angrer ikke på Japan-turen

Timingen på sykdommen kunne vært bedre. Det er Schmid selv den første til å være enig i.

– Ja, det er ikke kjempemessig. Jeg har ikke vært syk på langt over et år. Men det er ikke mye en får gjort med det, sier han.

– Var det riktig av deg å dra til Japan?

– Ja, det tror jeg. For det første fikk jeg med meg to pallplasser. Dessuten kan man bli syk hvor som helst. Jeg ble ikke syk av det som var risikoelementene, som reisen og konkurransen.

Foreløpig er det usikkert om Schmid rekker å bli klar til den første OL-konkurransen, normalbakkerennet onsdag 14. februar.

– Akkurat nå kjennes det ut som det skal bli bedre. Det er bare å våkne hver dag og kjenne etter, sier han, og fortsetter:

– Verden går ikke under om jeg ikke får gått der. Det skal jeg klare å leve med. Men det hadde vært kjedelig om jeg gikk glipp av alle OL-konkurransene.

Les også

Graabak: – Jeg kan ta OL-gull igjen

– Ingen katastrofe

Heldigvis for Schmid går de to siste øvelsene mot slutten av OL.

– Skulle det gå til helvete med lillebakken, skal jeg i hvert fall være klar til storbakken. Dette kommer uansett ikke til å ødelegge hele mesterskapet. Men jeg kjenner at det er en fordel å ha hatt en god sesong til nå. Dermed er det ingen katastrofe om jeg skulle miste et renn. Det hadde vært verre om jeg hadde satset alt på ett kort, sier han.

Tilsynelatende altså veldig rolig og avslappet:

– Jeg har holdt på med dette i 20 år. Du blir syk, og så går det over igjen. Det er veldig lite du får gjort med.

Publisert: