Nye rykter om Ødegaard: - Slo alle stjernene i fysisk test

Det norske stortalentet skal ha kommet tilbake fra ferie i superform.

Her varmer Martin Ødegaard opp i forkant av ligakampen mot Almería i april.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fredag ledet Rafael Benítez sin første trening som Real Madrid-trener. Mannskapet til den spanske storklubben forbereder seg i disse dager i forkant av en rekke treningskamper i Kina og Australia.

Blant spillerne som trenger å imponere er Martin Ødegaard. Og nettopp det gjør 16-åringen, hvert fall hvis man skal tro Petter Veland, som er Norges ledende ekspert på spansk fotball og har kilder i det fotballgale landet.

Gareth Bale er kjent for sin imponerende fysikk, men stjernen skal ha blitt satt på plass av Ødegaard i fysisk test.

— Martin Ødegaard skal visst ha holdt ut lengst under den fysiske testen Real Madrid hadde på gårsdagens trening, foran Gareth Bale, skriver Petter Veland i en Twitter-melding.- Kjenner ikke til hvilken type øvelse det er snakk om, men skal ha vært en elimineringsvariant hvor dårligste ryker ut fortløpende, fortsetter han.

Store stjerner som Karim Benzema og Sergio Ramos deltok også på treningen. Cristiano Ronaldo, Luka Modric og James Rodríguez var imidlertid ikke til stede.

Les også

Martin Ødegaard utropes til verdens nest største talent

— Benítez er fornøyd med ham

Velands første melding har fått stor oppmerksomhet på Twitter, og har blitt retweetet (delt) godt over 100 ganger. Overfor Aftenposten sier Veland at kilden er en person «i eller rundt Real Madrid». Han ønsker imidlertid ikke å gå nærmere inn på hvor opplysningene stammer fra.

Rubén Jiménez, journalist i den spanske sportsavisen Marca, forteller at Ødegaard har returnert til Madrid i «veldig god» form.

— Benítez kjente ham ikke personlig før, og han er fornøyd med ham (Ødegaard, journ. anm.). Spillerne vet allerede hva han er i stand til. Treningskampene vil gi det mest presise inntrykket av hvor god Ødegaard er, sier Jiménez til Aftenposten.

Les også

- Deila byr på Ødegaard

Han har imidlertid ikke hørt noe om at Ødegaard skal ha vært aller best i en fysisk test. Det har heller ikke Carlos Forjanes, som jobber i Marcas-konkurrent AS. Forjanes spekulerer til og med om ryktene kan være plantet av klubben.

— Jeg har ikke informasjon om en fysisk test, men ærlig talt, det overrasker meg stort, og det virker som noe Real Madrid kan ha lekket, sier Forjanes.

- Alt jeg gjør, dreier seg om fotball

Dersom ryktene stemmer, er det svært oppsiktsvekkende. Real Madrid er nemlig kjent som et av de best trente lagene i verden.

Ødegaard er på sin side kun 16 år, og trolig langt fra ferdig med sin fysiske utvikling.

Nordmannen er imidlertid kjent for å være svært nøye i treningsarbeidet.

Les også

På denne gigantarenaen setter Ødegaard & Co. historisk rekord

I sammenheng med Ødegaards første landskamp for Norge i august 2014, fortalte unggutten overfor Aftenbladet at han på det tidspunktet trente «fem-seks timer om dagen».

— Alt jeg gjør, dreier seg om fotball, sa stortalentet da.

Alt tyder på at Martin Ødegaard har holdt treningsmengdene oppe. Nå vil imidlertid tiden vise om det vil bære frukter i form av en plass i Real Madrids A-stall neste sesong. Alternativet, som har blitt hyppig omtalt i norske og spanske medier, er et utlån, mest sannsynlig til en annen klubb i den spanske toppdivisjonen.

Publisert: