Nå endres din tippehverdag - slik blir de nye reglene

Du skal maksimalt kunne tape 20.000 kroner i måneden. Norsk Tipping regner selv med å tape over 100 millioner på den nye regelen.

Denne helgen innfører Norsk Tipping en tapsgrense på maks 20.000 kroner i måneden, en regel de selv taper store summer på.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Fra søndag innfører tippegiganten på Hamar nye regler for spillerne:

  • Det blir tapsgrense på tvers av alle spill.
  • Nå blir det obligatorisk for kundene å sette en selvbestemt grense for hvor mye penger de kan tape i måneden.
  • Tapsgrensen kan maksimalt være 20.000 kroner i måneden. Grensen er fastsatt av Kulturdepartementet, i dialog med Norsk Tipping og Lotteritilsynet.

3000 risikospillere

Hensikten med tapsgrensen er å forebygge avhengighetsproblemer blant spillerne. Norsk Tipping har regnet seg frem til at de vil tape 100-110 millioner kroner i netto spilleinntekter som følge av tapsgrensen.

– Men dette er penger som kommer fra cirka 3000 risikospillere. Vi ønsker ikke et overskudd som kommer fra kunder som spiller over evne, sier Bjørn Helge Hoffmann, fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i selskapet.

– Kundene blir motivert til å sette egne grenser før de får spille, og de fleste setter sin egen grense langt under maksimalbeløpet. Både forskning og våre egne undersøkelser viser at det forebygger spilleproblemer, sier Hoffmann.

Les også

Du bør være bekymret hvis barnet ditt har dette på kontoutskriften

Les også

Norsk Tipping innrømmer: Noen stortapere spiller bort hundrevis av millioner

Først i verden

Norsk Tipping er ifølge seg selv det første spillselskapet i verden som innfører en universalgrense.

– Det er nytt, unikt og i særklasse det viktigste forebyggende tiltaket mot spilleproblemer og spilleavhengighet i 2016, sier Hoffmann.

Administrerende direktør Torbjørn Almlid innrømmer at selskapet har kunnskap om kunder som bruker altfor mange penger på spill hos dem.

– Vårt samfunnsoppdrag er å forebygge negative sider ved pengespill. Vi har kunnskap om at vi har en kundegruppe som spiller for vesentlig mer enn vi liker å se, og da har vi et ansvar for å gjøre noe med det. Totalgrensen er et virkemiddel for å begrense og forebygge problemer, sier Almlid.

Publisert: