Stor feil ødela for Haver-Løseth

Misset i finalen.

BOM: Nina Haver-Løseth lå godt an i lørdagens finale, men en stor feil ødela for alpinisten i finalen.
  • Benedicte A. Bakken
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

En stor feil underveis i finaleomgangen ødela pallsjansene for Nina Haver-Løseth under verdenscuprennet i slalåm i tyske Ofterschwang. Mikaela Shiffrin vant.

Haver-Løseth lå på syvendeplass etter første omgang. Hun kjørte meget godt i finaleomgangen før hun misset rundt en av portene. Spjelkavik-alpinisten kom helt ut av balanse og mistet all fart da hun måtte støtte seg med hånden i snøen.

– Å, nei! Hun var nesten ferdig. Og der stopper hun helt opp. Rennet er dessverre ødelagt for Nina Haver-Løseth, reagerte NRK-kommentator Peder Mørtvedt da det gikk galt for alpinisten.

– Og så den gode mellomtiden. Det der var fryktelig synd, legger medkommentator Bjarne Solbakken til.

Les også

Svindal på pallen – tysker jublet for seier i Kvitfjell: – Overraskende

– Kjøring av absolutt toppklasse

Haver-Løseth måtte klinke til i finaleomgangen lørdag, og det gjorde hun. Hun gikk ut aggressivt, og lå godt an. Det lå an til et perfekt løp.

– Hun kjørte jo så bra der. Det er var leit. Men hun viser det toppnivået hun har inne, som har vært mer enn godt nok til å ta ledelsen her og litt til. Hun kunne fort kjørt seg flere plasser oppover tror jeg, det er ikke så langt opp til pallplassene, sier NRKs Mørtvedt.

Haver-Løseth fullførte likevel omgangen i stor stil og var kun 71 hundredeler bak Erin Mielzynski i mål.

– 71 hundredeler bak med den feilen, det er helt vilt at hun er så nærme, sier Mørtvedt.

Haver-Løseth endte på en 14. – plass, men NRKs eksperter mener ikke at lørdagens renn viste negative tegn for alpinisten.

– Nina er i hvert fall på gang, det ser vi. Litt stang ut i dag, men hun kan reise til Åre og være i angrep, sier Solbakken.

– Hun bør ta med seg gode opplevelser herfra, selv om det ble stang ut i dag, men hun viser kjøring av absolutt toppklasse, legger Mørtvedt til.

Nina Haver-Løseth lå godt an før finaleomgangen.

Lå godt an

Haver-Løseth lå godt an på syvendeplass etter den første omgangen i slalåm i verdenscuprennet i tyske Ofterschwang lørdag.

Mikaela Shiffrin ledet etter første omgang, og den amerikanske kvinnen innfridde også i finalen. Ni fattige hundredeler sikret henne seieren foran sveitsiske Wendy Holdener, mens svenske Frida Hansdotter tok tredjeplassen.

Ned til Haver-Løseth på 14.-plass skilte det to sekunder og 33 hundredeler.

Shiffrin var 30 hundredeler foran Katharina Gallhuber på annenplass etter første omgang, mens Bernadette Schild var 0,39 bak på tredjeplass. Gallhuber og Schild maktet ikke å følge opp i finaleomgangen og ble henholdsvis nummer fem og seks.

Haver-Løseth satte utfor med startnummer syv i første omgang, og den norske OL-deltakeren kjørte inn til 55,11. Det holdt til syvendeplass, 0,86 bak ledende Shiffrin, men kun 0,47 sekunder bak treer Schild.

Maren Skjøld fikk det ikke til å stemme lørdag. Hun endte nesten fire sekunder etter Shiffrin og tok seg akkurat videre som nummer 30, mens Kristin Lysdahl lå på 27.-plass før finaleomgangen.

Lysdahl endte til slutt på 20.-plass, mens Skjøld ble nummer 27.

(©NTB/Bergens Tidende)

Publisert:
  1. Nina Haver-Løseth

Mest lest akkurat nå

  1. Eivind og døtrene Ava (2) og Vilja (5) var tidlig på plass

  2. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

  3. Halve livet sto hun på scenen, så kom hun knapt ut av sengen

  4. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

  5. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

  6. Nå kan alt skje i Stavanger!