Liverpools ordfører går til angrep på Englands største avis etter oppslag om fotballstjerne

– Det er rasistisk og forhistorisk, sier en opprørt Joe Anderson, og ber storklubb boikotte tabloidavisen.

Ross Barkley ble angrepet på en nattklubb i Liverpool. Det er blitt omtalt blant annet i tabloidavisen The Sun.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Forholdet mellom innbyggerne av Liverpool og tabloidavisen The Sun har vært betent siden 1989. Tabloidavisens oppslag om tragedien i Sheffield, der 96 Liverpool-supportere mistet livet, skapte sinne i storbyen.

De rødes supportere har siden den tid boikottet avisen. Og journalister fra avisen får ikke lov til å være til stede på Liverpools pressekonferanser. Nå har The Sun havnet i unåde i Beatles-byen nok en gang.

Sammenlignes med en gorilla

Everton-stjerne Ross Barkley var nylig utsatt for et angrep på en nattklubb i Liverpool.

Les også

Premier League-profil slått ned på byen. Nå etterforsker politiet saken.

I kjølvannet av episoden har avisens spaltist og tidligere redaktør Kelvin MacKenzie gått hardt ut mot fotballprofilen. Han latterliggjorde Barkley, sammenlignet ham med en gorilla og stemplet ham som en av de dummeste fotballspillerne som finnes.

Kelvin MacKenzie er i hardt vær etter å ha skrevet en kontroversiell kommentar om fotballstjernen Ross Barkley.

Han skal også ha skrevet at «menn med tilsvarende lønninger i Liverpool er doplangere eller er i fengsel». Kommentaren er senere blitt slettet fra avisens sider, men er omtalt blant annet i Independent og BBC. Oppslaget får ordføreren i Liverpool til å reagere.

Lørdag er det 28 år siden 96 supportere mistet livet i en tragisk ulykke i Sheffield. For mange tilskuere slapp inn, og flere ble klemt ihjel.

Han går hardt ut mot The Sun både på sin personlige Twitter-profil, og i et intervju med BBC. Joe Anderson mener Everton må boikotte avisen etter oppslaget om Ross Barkley. Han har også anmeldt artikkelen til politiet og sendt den til Pressens Faglige Utvalg.

– Deres manglende evne til å ha bannlyse The S*n fra deres pressekonferanser er et slag i ansiktet for byen vår, skriver han.

Les også

28 år etter Hillsborough-tragedien: – Liverpool boikotter The Sun

– Rasistisk og forhistorisk

Lørdag er det 28 år siden tragedien på Hillsborough der 96 supportere mistet livet. The Sun havnet i unåde i byen etter å ha kjørt et oppslag der de beskylde Liverpool-supporterne for å være skyld i tragedien, og hevdet blant annet at supportere ranet likene til omkomne, og at enkelte skal ha urinert på politimenn.

– Hvordan kan vi minnes de 96 omkomne på Goodison i morgen vitende at klubben vår gir dekning til dem som angrep byen vår på en slik måte, skriver Anderson videre, og oppfordrer klubben til å ta grep.

For nøyaktig ett år siden minnet Liverpool de omkomne før kampen mot Borussia Dortmund i Europeligaen.

Til BBC stempler ordføreren artikkelen om rasistisk. Ross Barkley har familie med røtter i Nigeria.

– Like fullt er det en rasistisk stereotypi av Liverpool. Det er rasistisk og forhistorisk, sier Anderson.

Everton har foreløpig ikke kommet med noen kommentar om saken, eller uttalt om de vil ta grep etter oppslaget.

Fredag kveld ble det klart at The Sun suspenderer Kelvin MacKenzie. Det skriver BBC.

Avisen sa følgende om saken tidligere på dagen.

– Spaltister skal ha sterke meninger som skaper debatt blant leserne. Men deres syn reflekterer ikke nødvendigvis det avisen står for.

Publisert: