Berntsen om tapet av profilene: – Utgangspunktet vårt like godt i år som i fjor

LA MANGA: To av Vikings bærebjelker er borte, tre andre spillere vurderer sin framtid i klubben. Men Bjarne Berntsen frykter ikke at prosjektet rakner.

Publisert: Publisert:

Bjarne Berntsen var i perlehumør under søndagens trening i La Manga – akkurat som resten av troppen. Med varm vårsol og flotte grasbaner fikk Viking en ypperlig start på sitt treningsopphold. Foto: Fredrik Refvem

 • Kjetil Flygind

I strålende sol og fantastiske forhold innledet Viking sin ukelange treningsleir i spanske La Manga søndag formiddag.

Bjarne Berntsen knyttet selv på seg fotballskoene og deltok med stor innlevelse i den svært prestisjefylte fotballtennisturneringen under den varme vårsolen.

– Får vi slike forhold hver dag, så får det ikke blitt bedre. Det er fantastiske baner her og strålende sol. Sist uke var det den verste stormen i manns minne, så vi er heldige med forholdene, sier Viking-treneren til Aftenbladet.

Les også

Se vår sending fra Vikings første trening i La Manga

Bjarne Berntsen i aksjon da Viking spilte fotballtennis søndag formiddag. Foto: Fredrik Refvem

Tre spillere usikre

Det har vært en hektisk innlending på året for de mørkeblå. Kristian Thorstvedt og Zlatko Tripic har begge forlatt klubben til fordel for proffspill i utlandet. Begge har vært sentrale spillere de to siste sesongene.

I tillegg har virvelvinden Ylldren Ibrahimaj sagt at han ikke ønsker å forlenge kontrakten som går ut etter sesongen. Kantspiller Zymer Bytyqi er usikker på om hans framtid er i Viking etter å ha slitt med å tilrive seg en sentral plass i elleveren. Også han går ut av kontrakt etter sesongen. Og lørdag kunne Aftenbladet fortelle at også Tommy Høiland vurderer å forlate klubben når kontrakten hans går ut 31. juli.

– Er prosjektet i ferd med å rakne, Berntsen?

– Nei, det får vi ikke håpe, jeg tror ikke det. Det er spillere som er hentet inn som gjør at vi har et minst like godt utgangspunkt i år som i fjor.

Les også

Viking på plass i Spania: – Deilig å komme til varmen

Veton Berisha storkoste seg på trening i Spania. Her flankert av Kristoffer Løkberg (t.v.) og Viljar Vevatne (t.h.). Foto: Fredrik Refvem

– Ikke avhengige av enkeltspillere

Spesielt tapet av duoen Thorstvedt og Tripic byr på utfordringer. Begge bidro i stor grad til opprykket i 2018 og 5.-plassen og NM-gullet i fjor. Nå må begge de to erstattes.

– De må først og fremst erstattes av laget, og av enkeltspillere som spiller i deres posisjon. Vi hadde også veldig gode prestasjoner i fjor uten de to på banen. Laget er ikke helt avhengige av enkeltspillere. Men jeg skal ikke legge skjul på at det er viktige spillere som produserte mye som er forsvunnet.

Til La Manga har Viking med seg 26 spillere – én prøvespiller (Brodds Jefferson de Souza), to førsteårs seniorspillere uten kontrakt og fire juniorer. Tre A-lagsspillere er hjemme i Stavanger og trener seg opp etter skade (Yann-Erik de Lanlay, Tord Salte og Runar Hove). Det kommer ingen prøvespillere til La Manga. Og det er heller ingen planer om å forsterke stallen ytterligere akkurat nå.

Les også

Om sju dager er han gratis: Høiland vurderer å forlate Viking

Nykommer Sebastian Sebulonsen var konsentrert da det sto om poeng i fotballtennisturneringen. Foto: Fredrik Refvem

Høiland grubler

– Men vi vet jo ingenting om det ennå, det avhenger litt av hva som eventuelt skjer i det internasjonale overgangsvinduet. Vi har ingen henvendelser inne på noen av spillerne våre og jeg er komfortabel med den troppen vi har nå. Det kan være vi gjør noe, men vi ikke noe, sier Berntsen.

Tommy Høiland (30) kan 1. februar fritt forhandle med og signere for en ny klubb hvis han mener han har bedre av å fortsette karrieren et annet sted enn i Viking nå som sjumillionersmannen Veton Berisha er tilbake i mørkeblått.

– Hvorfor ventet dere helt til januar med å gå i kontraktssamtaler med Høiland?

– Vi følte ikke det var behov for å starte diskusjonene før. Vi kjenner situasjonene til de etablerte spillerne vil komme i hvis de føler de ikke lenger er like sentrale som før. Det er ingen vits i å starte for tidlig med de diskusjonene.

Daglige livesendinger

– Tar dere lojaliteten til lokale spillere litt for gitt?

– Nei, på ingen måte. Det viktigste er å være sikker på at spillerne virkelig ønsker å være her, jobbe hardt hver dag, kjempe for plassen. Er det noen som ikke er klar for det, er det greit å finne seg andre plasser å være.

– Det er sånn dynamikken er. Tommy er ikke i begynnelsen av karrieren og det er helt naturlig at han, i den alderen han er, tenker som han gjør, sier Berntsen.

Aftenbladet gir deg fyldige rapporter fra hele oppholdet i Spania med livesendinger, saker og alt fra de to treningskampene Viking skal spille.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Stabæk00000000
1Start00000000
1Strømsgodset00000000
1Vålerenga00000000
1Viking00000000
 • Champions League-kvalifisering

Mest lest akkurat nå

 1. Helsetilsynet mener Sirdal har begått flere lovbrudd i behandlingen av gravid kvinne

 2. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 3. Brann i søppeldunk på Arkaden

 4. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

 5. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

 6. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 1. Fotball
 2. Eliteserien
 3. Viking FK
 4. Bjarne Berntsen