Tripic klar for ny klubb: - Ingen får sjokk hvis jeg returnerer til de mørkeblå. Det er der hjertet mitt ligger.

Zlatko Tripic ser fram til å spille i Tyrkia, men kommer til å savne Stavanger og Viking.

Publisert: Publisert:

Zlatko Tripic tar farvel med Viking etter to sesonger. Foto: Fredrik Hagen

  • Bernhard Veland

Zlatko Tripic har hatt noen svært hektiske dager. Mandag morgen startet han sesongen sammen med de andre Viking-spillerne i Jåttåvågen, onsdag kveld hadde han signert for en ny klubb.

Lyngdølens neste arbeidsgiver blir Göztepe i den øverste tyrkiske divisjonen. Kontrakten har en varighet på halvannet år, med opsjon på ett år til.

Les også

Bekreftet: Tripic har signert for tyrkisk toppklubb

En travel Tripic snakket med Aftenbladet like etter ankomst tilAlanya sent onsdag kveld. Der er han for å møte sine nye lagkamerater, som er der på treningsleir og skal spille mot Antalyaspor på søndag.

Vil prøve seg i utlandet

– Den kampen kommer nok kanskje litt tidlig for meg, men jeg skal hilse på gutta og være med på treningene, sier han til Aftenbladet.

27-åringen har vært ordknapp i mediene etter at interessen fra Tyrkia ble kjent mandag.

– Det har vært så mye usikkerhet, og derfor har jeg ikke hatt så mye å si. Jeg hørte om interessen og ville se på forholdene før jeg eventuelt signerte. Klubben var veldig «på», og jeg har alltid hatt lyst til å spille i denne ligaen. Hvis det riktige tilbudet kom, skulle jeg prøve meg i utlandet igjen, sier spilleren som ledet Viking til klubbens første triumf på 18 år da det ble cupgull mot Haugesund i desember – både som lagets kaptein og kampens eneste målscorer.

Overgangen skal være verdt om lag 4 millioner kroner.

Les også

Solskjær kan juble etter viktig cuptriumf

Tripic er klar på at han kommer til å savne Stavanger, men også at det er riktig for ham å dra nå.

– Det måtte noe spesielt til for at jeg skulle reise fra Viking. Klubben, spillerne og supporterne, det har vært et eventyr. Det har vært utrolig trist og emosjonelt å forlate det prosjektet som jeg har vært en stor del av, et av de mest spennende i hele Norge. Men da dette kom, var det vanskelig å si nei. Tilbudet fristet meg, og det har vært veldig mye glede etter at jeg signerte. Jeg gleder meg til å møte laget, selv om det er tungt å forlate Viking. Jeg kan ikke beskrive støtten jeg har fått fra fansen og er heldig som har hatt så god støtte hele veien.

Slik presenteres han av klubben:

– Ikke lett å dra

– Hva tenker du om at fansen er triste fordi du drar?

– Det er det som gjør det trist. Jeg skjønner at det er tungt når jeg skal dra, jeg har vært en stor del av dette. Tilbakemeldingene har vært utrolig støttende, det gjør det ikke lettere å dra fra en så flott fotballklubb. Det er mye som har gått gjennom hodet mitt. Det blir spesielt ikke å spille foran supporterne igjen.

Klubben, spillerne og supporterne, det har vært et eventyr.

Selv om venstrevingen har vært med på en vanvittig sportslig opptur med Viking, er han ikke i tvil om at de utfordringene er større i den tyrkiske serien.

– Dette er sportslig sett en bedre og høyere liga enn i Norge. Det er store profiler i lagene. Nå får jeg oppfylt den utenlandske drømmen, og så får jeg se når jeg eventuelt er ferdig i utlandet. Ingen får sjokk hvis jeg returnerer til de mørkeblå, det er der hjertet mitt ligger. Det har vært massivt og utrolig gøy, så får vi se når den tid kommer om jeg kan spille i Viking igjen.

Viking har jublet mye i Zlatko Tripic sin tid i klubben. Foto: Fredrik Hagen

Les også

Ny håndballsensasjon da Danmark røk ut av EM

Fikk ikke tatt farvel

– Hvordan har de siste dagene vært?

– Det har vært veldig hektisk. Jeg trente som vanlig på mandag, fikk en flybillett og reiste ned tirsdag morgen. Jeg fikk ikke tid til å ta skikkelig farvel. Det har vært to lange dager, tirsdag med reising, i dag (onsdag) med tester på forskjellige sykehus og signering av kontrakt. Det har gått i ett og vært utrolig moro. Nå blir det gøy å se laget og starte det nye kapittelet i karrieren min, noe jeg ser virkelig fram til.

Den tyrkiske ligaen er midt i sesongen, og Tripic tror ikke han er tilbake i Norge på en stund. Men han garanterer at han blir å se på SR Bank Arena igjen.

– Nå må jeg ordne meg bolig og bil og slikt. Jeg har en kjæreste som blir værende i Norge i noen måneder før hun flytter hit. Sesongen er over i slutten av mai, og jeg kommer til å være hjemme en stund når jeg har ferie. Da er Viking midt inne i sin hektiske periode, og jeg håper å få være litt med gutta da.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ryfylketunnelen nattestengt fra mandag

  2. Hareide signerte byvekstavtalen: - En god dag for Rogaland

  3. Vegvesenet hever kontrakten med Tecsidel - Ryfast fortsatt gratis

  4. Viking må trolig endre på laget

  5. Hun danket ut politikere i kampen om Stavanger-jobb

  6. Når en gruppe i samfunnet føler seg spesielt uthengt, må det være på sin plass å lytte, og å innrømme feil.

  1. Viking FK
  2. Zlatko Tripic
  3. Tyrkia