AaFK får knalltøff start på eliteserien: – Ikke sikkert det er dumt å møte Molde

I kveld kom kampoppsettet for de tre første serierundene i eliteserien. Det ble omtrent som Lars Bohinen hadde forventet.

Publisert: Publisert:

Lars Bohinen sier det er viktig å være fornøyd med å bare vite at serien snart er i gang igjen. Foto: Staale Wattø

  • Kristian Stenerud

Da Norges Fotballforbund sendte ut kampoppsettet viste det at AaFK serieåpner på Color Line Stadion mot Molde tirsdag 16. juni. Etter det venter det kamper mot KBK (lørdag 20. juni) og Brann (24. juni).

– Jeg hadde forventet at vi fikk to av disse kampene, men jeg trodde det skulle bli Rosenborg og ikke Brann i den siste kampen, sier Bohinen til Sunnmørsposten.

Kampoppsettet ble dermed omtrent som AaFK-treneren hadde forventet.

PODKAST: Landslagsspillerne Cecilie Fiskerstrand og Kristine Leine har besøkt Sunnmørsball denne gangen. Duoen forteller om hvordan koronapandemien har satt utenlandskarrieren på pause, og ikke minst sjansene for at de kan spille for AaFK Fortuna i framtida.

Les også

Tidligere landslagstrener med innspill i fotballdebatten: – Hvor mye kroppskontakt er det egentlig?

– Vi skal være glade

– Vi går glipp av en potensiell stinn brakke-kamp mot Molde, og det synes jeg ikke noe særlig om. Men akkurat nå er vi ikke i en posisjon der vi kan synes så mye om det ene og det andre. Vi skal være glade for at vi kan få komme i gang, sier han.

AaFK filleristet Molde på Color Line Stadion i cupen i fjor høst, da AaFK vant hele 4–0. I slutten februar tapte AaFK 5–2 i en treningskamp på Aker stadion.

– Man kan argumentere for at det sportslig kanskje ikke er så dumt å møte Molde i første kampen, for det vil alltid ta litt tid før lagene får maskineriet skikkelig i gang igjen.

Les også

Han er alvorlig bekymret for AaFK-økonomien: – Dette vil få følger langt fram i tid

Les også

Slik skal Bohinen og AaFK bruke ukene fram mot seriestart – en ting er fortsatt uavklart

Tøffe kamper

– Så venter det to tøffe kamper mot KBK og Brann?

– For oss er egentlig alle kampene tøffe når vi kommer fra 1. divisjon. Jeg har fått spørsmål om jeg synes seriestarten ser optimal ut, men uansett hva som hadde kommet opp, så er det ingenting som hadde vært optimalt for oss. Vi skal prøve å hevde oss i en liga vi ikke har vært i på to år, sier AaFK-treneren.

Et alternativ var at lagene i Eliteserien ble delt inn i et gruppespill for de seks første serierundene. I det oppsettet var AaFK satt opp med dobbeltoppgjør mot KBK, Molde og Rosenborg, men det ble vraket.

Les også

AaFK-spillernes store motivasjon: – Ingen ønsker å gjøre det

Les også

AaFKs første «koronafrie» trening avbrutt av snøværet

Glad for å slippe gruppespill

– Det var veldig greit at det ikke ble et gruppespill. Sportslig hadde det vært urettferdig spesielt med den gruppen vi kunne havnet i. Jeg er glad for at NFF og myndighetene har hørt på klubbene, slik at vi får starte igjen. Vi tar gjerne noen bussturer som gir tre-fire timer lengre reiser, for da unngår vi offentlig transport og opprettholder smitteverntankegangen, sier Bohinen.

Også daglig leder Geir S. Vik hadde ønsket å unngå Molde på hjemmebane i første serierunden.

– Vi skulle helst fått den hjemmekampen senere i høst, slik at vi kanskje hadde fått mulighet til å få mye publikum på den kampen. Men vi har vært forberedt på at det med stor sannsynlighet ble slik oppsettet ble. Vi får håpe at det går riktig veg framover når det gjelder smitte, slik at vi får publikum på kampene, sier Vik.

Publisert:

Les også

  1. AaFK opphever permitteringene

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt55001961315
2Molde5410146813
3Brann531195410
4Kristiansund523013769
5Vålerenga6231910-19
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. Aalesund FK