Vinneren av dagens kamp er sikret minst 1,8 milliarder kroner

Playoff-finalen på Wembley regnes som verdens mest innbringende fotballkamp.

FAVORITTER: Huddersfield feiret hemningsløst etter semifinaletriumfen mot Sheffield Wednesday. Nå håper Isaiah Brown og Michael Hefele på ny opptur på Wembley.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

«The winner takes it all» i dagens playoff-finale mellom Huddersfield og Reading.

Vinneren rykker opp til Premier League. I tillegg til å få spille i verdens mest lukrative liga, er opprykkslaget sikret astronomiske pengesummer.

Ifølge Deloitte Sports Business Group er et opprykk til Premier League nå verdt minst 170 millioner pund. Det tilsvarer drøyt 1,8 milliarder kroner. Aldri før har det vært så gjevt med opprykk.

Følg Huddersfield-Reading direkte her klokken 16
Les også

Arsenal rystet Chelsea i ellevill finale: – Et eventyr av en fotballkamp

TV-rettighetene

Det er de dyre TV-rettighetene som fører til de voldsomme inntektene. Huddersfield eller Reading er garantert minst 1 milliard kroner i medierettigheter. Dersom klubben rykker ned igjen neste sesong, er den sikret såkalte fallskjermpenger de neste to sesongene på tilsammen 800 millioner kroner.

Skulle vinneren av opprykksfinalen klare å beholde plassen i Premier League neste sesong, vil gevinsten av et opprykk være på hele 290 millioner pund, rett i underkant av 3 milliarder kroner.

Les også

Chelsea avlyser gullfeiringen som følge av terrorangrepet

Gammelt storlag

Brighton og Newcastle tok de to direkte opprykksplassene i Championship, mens de fire neste på tabellen har spilt kvalifisering. Nå står det altså mellom Huddersfield og Reading.

Reading spilte sist i Premier League i 2013. Den gamle storklubben Huddersfield på sin side har ikke spilt i Englands toppdivisjon siden 1972.

Ifølge bookmakerne har Huddersfield favorittstempelet før ettermiddagens kamp.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk