Jakten trolig over for Tertnes: - Helt umulig å hente noen nye spillere med det budsjettet vi har i dag

– Det er ikke realistisk å kjempe mot Larvik og Vipers. De to klubbene ligger langt, langt foran oss andre, sier trener Tore Johannessen.

NYE METODER: Tertnes legger vekt på å gjøre det meste av det lille de har. Nå bruker de alternative treningsmetoder for å være best mulig rustet til seriestart. Her med Julie Lygren (til v.) og Marie Davidsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det er kun en drøy uke til Tertnes-spillerne tar ferie, men de ligger ikke på latsiden av den grunn. Denne uken trente både spillere og trener Tore Johannessen kickboksing på Fana Stadion.

– På denne tiden av året prøver vi å trene litt alternativt. Dette er god trening, og så ligner det litt. Den eksplosive delen av kickboksing er lik til de valgene man må gjøre spesielt i forsvarsspillet. Man må trykke litt til. Jeg håper denne treningen kan ha smitteeffekt på håndballspillet vårt, sier Johannessen.

Trening og planlegging av neste sesong pågår for fullt, men klubben har ingen planer om å ta av.

– Som trauste, sparsommelige Tertnes er vi i rute økonomisk. Men det er helt umulig å hente noen nye spillere med det budsjettet vi har i dag, sier daglig leder i Tertnes, Marit Brox.

Tre nye inn, kaptein ut

Selv om man ikke kan forvente seg noen nye spillersigneringer med det første, har det likevel skjedd noen endringer i laget de siste månedene. Klubben har hentet lokaltalentene Thea Stankiewicz og Josefine Gundersen Lien fra Fana og Vilde Ingeborg Johansen fra Larvik.

– I fjor hadde vi kun Kjerstin (Boge Solås) og Celine (Sivertsen) i midtforsvaret. Med én gang de var ute, måtte vi gjøre andre formasjoner. Nå får vi inn Vilde og Thea som er fine typer å bruke der. De kommer til å tilføre høyde i forsvarsspillet vårt, så bakover på banen har vi bedre forutsetninger enn vi hadde i fjor, sier Johannessen.

Les også

I 2015 lyste det rødt hos Tertnes. Nå har det snudd

I august forlater kaptein Maren Roll Lied klubben etter syv år. Hun drar til fordel for ny jobb som prosessingeniør i Trondheim.

– Det blir veldig rart å forlate klubben etter så mange år, og jeg har egentlig bare utsatt problemet. Men jeg håper det skal gå fint, sier Lied.

Om hun fortsetter med håndball er usikkert, men den avtroppende kapteinen er klar på at en retur til Tertnes og hjembyen er ønskelig.

– Jeg begynner i en fast stilling, men jeg håper jeg skal kunne komme meg tilbake så fort som mulig. Så får vi bare se, sier Lied.

SLUTTER: Maren Roll Lied trener fremdeles med Tertnes, men i august drar kapteinen fra klubben til fordel for ny jobb som prosessingeniør i Trondheim. Her på onsdagens kickboksing-trening med trener Tore Johannessen.

– Maren kommer til å bli veldig savnet. Selvsagt på banen, men særlig for måten hun er på. Det å gå foran på trening og gjøre alt ordentlig. Hun er helt fantastisk, skryter Johannessen.

Lied har hatt en viktig rolle i Tertnes. Særlig forrige sesong måtte kapteinen ta større ansvar som den mest rutinerte spilleren på laget.

– Maren er uerstattelig, men alle må bare ta litt ansvar. Vi har lært mye av henne, og vi har hatt et godt forhold, så jeg har sett hva hun gjør og hvordan hun er som person, sier keeper Marie Davidsen.

Les også

Bergensk stortalent klar for eliteserien

Ingen flere inn

Nå har også alle som ikke hadde kontrakt for neste sesong signert, utenom Celine Sivertsen og Julie Lygren. Johannessen forteller at klubben skal ha et møte med Sivertsen i løpet av de neste dagene. Lygren venter på avklaring av skoleplass. Etter dette skjer det trolig ikke noe mer på spillerfronten.

– Vi lever fremdeles helt på smerteterskelen. Det er litt som i fjor at vi balanserer økonomien ved å holde kostnadene nede. Nå har vi økt budsjettet litt fra 4,2 millioner i fjor, og har et budsjett på 4,7 millioner. Men vi kommer ikke til å bruke de pengene før vi har fått dem inn, sier daglig leder Brox.

– Om det ikke kommer inn mer penger blir det ikke hentet flere spillere?

– Det er helt riktig.

NY SESONG: – Om vi får en maks sesong og treffer på ting, har vi et godt nok lag til å være langt oppe på tabellen, sier trener Tore Johannessen tre måneder før seriestart.

– Godt nok lag

Nå venter en fireukers ferie for Tertnes, før oppkjøringen til sesongen starter for fullt igjen i slutten av juli. Pr. dags dato har ikke klubben noen klare målsettinger for sesongen 2017/18.

– Vi satser ikke på å bli nummer seks eller syv, men det er helt umulig å si noe om målsettinger ennå. Det var en del ting vi ikke var fornøyd med i fjor, blant annet at vi tapte litt for mange jevne kamper, sier Johannessen.

Tertnes-treneren trekker frem at det blir vanskelig å kjempe om et seriegull.

– Ut fra forutsetningene våre med troppen og økonomi, er det ikke realistisk å kjempe med Larvik og Vipers. De to klubbene ligger langt, langt foran oss andre, påpeker Johannessen, men sier at de likevel ikke gir opp:

– Om vi får en maks sesong og treffer på ting, har vi et godt nok lag til å være langt oppe på tabellen.

MYE TRENING: – Vi har tatt noen steg i riktig retning, sier Marie Davidsen (til v.) om oppkjøringen til Tertnes.

Johannessen tror likevel at trenden med at Larvik er suverene kan være i ferd med å snu.

– Det er mye som tyder på at det kan bli jevnere nå. Og det er klart at det er ønskelig at flere lag kan kjempe om å vinne og ikke bare bli nummer to, sier han.

Johannessen synes laget hans er godt i rute til sesongen.

– Det er vanskelig å si på denne tiden av året, men vi har spilt noen treningskamper, og det har sett bra ut. I tillegg trener vi godt.

Det sier keeper Davidsen seg enig i.

– Vi er litt slitne selvfølgelig, men nivået er bra. Vi har tatt noen steg i riktig retning føler jeg, og det blir spennende når vi får de nye spillerne helt på plass og får satt samspillet, sier Davidsen.

Publisert: