Benytter ikke opsjon - Kpozo reiser hjem

Patrick Kpozo (19) er uaktuell til helgens kamp og spiller ikke i TIL etter 20. juli.

SPILTE: Patrick Kpozo i aksjon i 3–0-seieren mot Sogndal i vår.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Den ghanesiske venstrebacken Patrick Kpozo (19) reiser hjem til Sverige og AIK når utlånsavtalen går ut 20. juli. Dermed benytter TIL seg ikke av opsjonen på å låne Kpozo ut sesongen.

– Nå er opsjonsdatoen gått ut, det er over den 20. juni, og det betyr at han reiser tilbake til AIK og fortsetter der, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Ny mann inn?

Johansen begrunner valget av at Kpozo har spilt lite (2 seriekamper og 2 cupkamper, red.anm.) og at de dessuten får venstreback Lasse Nilsen tilbake fra lån i sommer.

– Patrick har spilt lite, så da ble det naturlig ikke å videreføre lånet. Han var hentet på grunn av en sårbarhet på venstreback, men nå skal Lasse sannsynligvis tilbake, i hvert fall ut fra kontrakten hans, så skal vi ha en grundig runde med TUIL på det, sier Johansen.

Trener Bård Flovik sa at TIL definitivt kom til å hente en ny forsvarsspiller i sommer, dersom utlånsavtalen med Kpozo ikke ble videreført, uavhengig av om Lasse Nilsen kom tilbake eller ikke.

– Vi får se hvordan vi gjør det. Vi forsøker å kartlegge det internte behovet og se hva som finnes i ulike posisjoner i forhold til det, så vi får se på det, sier Johansen.

Ute med skade

I utgangspuntket blir Kpozo i Tromsø, men har spilt sin siste kamp på Alfheim. Han er kun aktuell til bortekampene mot FK Haugesund (2. juni) og Sandefjord (16. juni).

– Han er ikke aktuell til helgen (hjemme mot Sandefjord, red.anm.). Han pådro seg en leggskade tidligere i uken, men kan være aktuell mot Haugesund, sier trener Bård Flovik.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Lillestrøm95131614216
5Viking94321815315
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk