Kaos i Serie A: Virusfrykt kan stoppe sesongen

Italias sportsminister Vincenzo Spadafora har bedt om at Serie A skal stoppes umiddelbart. I tidligkampen søndag mellom Parma og Spal ble spillerne igjen i garderoben.

Parma-spillerne på vei tilbake til garderoben kort tid før avspark i søndagens Serie A-kamp mot Spal. Foto: Piero Cruciatti / LaPresse

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Ifølge den italienske journalisten Fabrizio Romano skal sportsministeren ha bedt Italias fotballforbund om å stoppe alle kampene i Serie A på grunn av koronavirus-utbruddet.

Det ble det ikke noe av. De to 15.00-kampene gikk som oppsatt. Det skal spilles kamper også 18.00 og 20.45 søndag.

Like etter Spadaforas uttalelser, skal Serie A ha bestemt seg for likevel å avholde kampene som planlagt, melder Romano.

Kampen mellom Parma og SPAL skulle etter planen ha startet 12.30 norsk tid, men spillerne kom ikke ut på banen til opprinnelig kampstart. Oppgjøret kom i gang forsinket, skriver avisen Gazzetta dello Sport.

En vakt med munnbind før søndagens kamp mellom Parma og Spal. Foto: Piero Cruciatti / LaPresse

Hardt rammet

Tidligere på dagen uttalte proffspillernes forening i Italia at de ønsket å sette fotballen på vent grunnet koronaviruset. Spillerforeningens leder Damiano Tommasi tok til orde for dette via Twitter.

– Det finnes risiko for spillerne, og vi må ta alle forholdsregler for dem både på og utenfor banen. La oss stoppe ligaen. Stopp fotballen, skrev han.

Italia er svært hardt rammet av virusutbruddet. 15 millioner mennesker i Milano, Venezia og andre områder i Nord-Italia er søndag satt i karantene i en måned for å stanse spredningen av koronaviruset.

Statsminister Giuseppe Conte kunngjorde natt til søndag dekretet om det drastiske tiltaket. Han varslet at avsperringen skulle tre i kraft i løpet av få timer og vare til 3. april.

Det er bestemt at det blir tomme tribuner i så godt som all italiensk idrett framover.

(©NTB)

Publisert:
  1. Serie A
  2. Italiensk fotball
  3. Coronaviruset

Mest lest akkurat nå

  1. Her oppdager de noe midt i sendingen: Dette kan velte Tripic-overgangen

  2. Dugnad i Randaberg ga seks nye smittetilfeller

  3. Tar opp kampen mot den enorme trafikk­auken på Hove­veien

  4. - Sigbjørn har gått gjennom ufattelige lidelser. Det er rene torturen. De tiltalte bør få lovens strengeste straff

  5. Stor interesse for massetesting av elever

  6. De sjeldne blod­proppene etter vaksinering kan lett be­handles. Men de må oppdages i tide