Koronasmittet NBA-stjerne: – Skulle ønske jeg tok det mer på alvor

Rudy Gobert, den første NBA-spilleren som testet positivt på koronaviruset, sier at han skulle ønske han hadde tatt smittefaren mer på alvor.

NBA-stjernen Rudy Gobert (til h.) beklager at han ikke tok smittefaren mer på alvor før han testet positivt på koronaviruset. Til venstre lagkamerat Donovan Mitchell, som også er smittet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den 27-årige Utah Jazz-spilleren sier i en video lagt ut på sosiale medier av ligaen at han føler seg litt bedre hver dag, men han oppfordrer folk til å ta forholdsregler så de ikke blir smittet og sprer viruset videre.

– Vask hendene med såpe og vann, prøv å unngå å berøre ansiktet, øynene og nesen, og unngå unødvendig kontakt med andre. Det handler om å beskytte deg selv og folkene rundt deg, sier Gobert.

– Jeg skulle ønske jeg hadde tatt dette mer på alvor, og jeg håper at alle andre gjør det, for vi kan greie dette sammen.

Les også

Korona-raseri i Fotball-England: – Vi ble behandlet som forsøkskaniner

Goberts positive prøve ble kjent rett før kampen mot Oklahoma City Thunder onsdag. Ligaen besluttet å sette hele grunnserien på vent, og spillet er stoppet i minst én måned.

Han viste at han ikke tok smittefaren på alvor da han etter en pressekonferanse sist mandag berørte alle mikrofoner og mobiltelefoner på vei ut av lokalet. To dager senere testet han positivt på viruset.

I ettertid har Gobert gitt en halv million dollar til virusofre i USA og Frankrike.

Publisert: