Mourinho reagerte på kritisk spørsmål: - En løgn som er gjentatt mange ganger

Det var som vanlig underholdende da portugiseren holdt sin første pressekonferanse som United-manager.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

25. mai ble det endelig klart at José Mourinho er Manchester Uniteds nye trener. Portugiseren, med fortid i blant annet Valencia, Chelsea, Real Madrid og Inter tar over jobben etter Louis van Gaal, som ble sparket etter to år i klubben.

53-åringen var tydelig stolt over sin nye oppgave. Tidligere har han kalt seg selv for "The Special One" og "The Happy One". Men på spørsmål om hva han er nå, hadde han ikke noe nytt kallenavn.

— Jeg liker ikke å bruke ordet "drømmejobb". Dette er ikke en drømmejobb, det er virkeligheten. Jeg er Manchester United-trener. Men virkeligheten er at jeg tror at dette er jobben alle har lyst på, men som få kan få. Og jeg har den, sier Mourinho.

Les også

United-profil på sykehus med matforgiftning

Svarte på kritikk

Han virket fornøyd, men ett spørsmål fikk portugiseren til å reagere. Han ble nemlig spurt om sin historikk med å få frem unge spillere, og om den er god nok. Det falt ikke i god jord, men den ferske United-manageren var tydelig forberedt, trakk frem en liste og la ut om temaet.

— Vet du hvor mange spillere jeg har fått frem på førstelaget fra akademiene? 49, og mange av dem er store navn. Hvis du vil ha navnene, kan jeg gi dem til deg. Det er ikke noe problem for meg å bevise. Det er en løgn som er gjentatt flere ganger, sier han smått irritert.

José Mourinho.

Han ble også spurt om konkurrenten på den andre siden av byen, nemlig Manchester City og deres nye trener Pep Guardiola. De to trenerne har en lang historikk, først og fremst fra perioden der de trente henholdsvis Real Madrid og Barcelona.— Å snakke om én manager, én klubb og én fiende syns jeg ikke er riktig i dette landet. Hvis du konsentrerer deg for mye om et lag, vil de andre sitte og le. Det at Leicester vant serien førte ikke bare til at alle fikk et smil om munnen. Det beviste også at det nå er 20 lag som kjemper om tittelen, sier han.

Les også

Manchester United henter Dortmund-stjerne

Fikk beskjed om å ta med paraply

Klubben har allerede sikret seg signaturen til Zlatan Ibrahimovic, Eric Bailly og Henrikh Mkhitaryan. Mourinho bekreftet at hvert fall et stort navn til skal inn portene på Old Trafford. Han var også tydelig på at han anser Wayne Rooney som en målscorer, ikke som en midtbanespiller.

Fjorårets sesong i Chelsea ble en fiasko for 53-åringen, og det endte med at han fikk sparken på høsten. Han har hatt som vane å vinne i klubbene han har vært ansatt i. Det var han også tydelig på å poengtere.

— Det er noen trenere som ikke har vunnet en tittel på ti år. Det er noen som aldri har vunnet. Sist jeg vant var for ett år siden. Så hvis jeg har noe å bevise, hva med de andre? Jeg konkurrerer mot meg selv. Jeg føler jeg har noe å bevise, ikke til andre, men overfor meg selv, sier han.

Les også

Giggs ferdig i Manchester United etter 29 år i klubben

På spørsmål om hvilke tips han hadde fått av Manchester Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson, svarte han følgende:

— Han ba meg ta med en paraply, og jeg kunne ikke tro det da det regnet på trening i går. Det var et strålende tips. Det andre var å ta med min vanlige flaske med vin, for nå vil vi ha mange muligheter til å være sammen, sier Mourinho.

Vi fulgte pressekonferansen direkte

Publisert: