Molde med knallresultat i Kroatia

Ola Kamara sørget for uavgjort og et bortemål som kan bli viktig i returkampen.

GRATULASJONER: Molde tar med seg et svært viktig bortemål til returkampen på Aker Stadion.
 • Martin Brøste
  Martin Brøste
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

DINAMO ZAGREB — MOLDE 1-1

ZAGREB (rbnett.no): Molde startet bortekampen som underdogs, men viste seg fram fra sin beste side da de fikk et meget godt resultat på Maksimir stadion.

Ola Kamara scoret et viktig bortemål, og 1-1 gjør at Dinamo Zagreb reiser til Molde med visshet om at de MÅ score mål. Det kan igjen gi større rom for Molde-spillerne, og det blir utvilsomt et meget spennende returmøte førstkommende tirsdag.

Slapp med skrekken

Det kunne blitt en fryktelig åpning på kampen for Molde. Allerede etter et par minutter kom El Arbi Soudani alene med MFK-keeper Ethan Horvath, etter en lur pasning mellom stopper og venstreback. Heldigvis slapp MFK med skrekken, og Soudani skjøt utenfor Horvaths venstre stolpe.

Tre-fire minutter senere fikk Molde frispark et par meter utenfor 16-meteren. Joona Toivio har en fryktet frisparkfot, og fikk selvsagt muligheten til å skyte. Avslutningen gikk like utenfor stolpen.

Spiss-stjernene scoret

Etter 18 minutter var det hjemmelaget som skulle få noe å juble for. Josip Pivarig kommer på venstrebacken. Får tid og rom til å sikte med innlegget, og inne i feltet ventet Ángelo Henriquez som enkelt headet inn 1-0. Dinamo-ledelsen skulle imidlertid bli kortvarig. Allerede to minutter senere kom utlikningen. Mattias Moström vant igjen ballen høyt i banen. Han sendte ballen ut til Martin Linnes som la et perfekt innlegg inn i feltet. Der kom Ola Kamara i full fart og stanget inn 1-1. Et utrolig viktig mål for MFK, og et nydelig angrep av bortelaget. Dermed hadde begge lags toppscorere satt inn en scoring.

KNALLPRESTASJON: Ola Kamara gratuleres etter å ha satt inn 1-1 i Zagreb.

Kamara hadde også et par brukbare muligheter senere i omgangen. Først headet han et innlegg fra Eirik Hestad over, og kvarteret før pause kom han nesten alene med keeper etter utspill fra Ethan Horvath.

Bakromspasninger

Dinamo Zagreb hadde en tydelig plan på å legge pasninger tidlig i rommet bak Moldes stoppere. Flere ganger ble Joona Toivio og Vegard Forren utfordret på fart mot hurtige Dinamo-angripere.

Noen minutter før pause kom sistnevnte i løpsduell mot Soudani. Dinamo-spilleren gikk i bakken inne i feltet, og hele stadion ropte på straffespark. Den belgiske dommeren var imidlertid aldri i tvil, og vinket spillet videre.

Det er nok ikke umulig at en annen dommer hadde blåst straffespark i den situasjonen, selv om det nok hadde vært av det billige slaget, som heller ikke var fornøyd med hjemmelagets spill.

Utvist etter å ha blitt byttet ut

I de første minuttene av andre omgang var begge lag upresise i pasningsspillet. Begge lag fikk noen brudd, men greide ikke å utnytte motstanderens feil. Det var mye frustrasjon i hjemmelaget, og dommeren ble etter hvert en upopulær mann etter noen frisparkavgjørelser i favør Molde. Til pipekonsert fra de frammøtte på stadion.

Etter 65 minutter gikk det en kule varmt for Paulo Machado. Dinamo-spilleren ble byttet ut, og var tydeligvis lei av at hjemmefansen pep på laget på grunn av dårlige prestasjoner. Da han hadde gått av banen og gikk mot benken svarte han med å vise finger til egne fans, noe som ikke var særlig lurt.

Fjerdedommeren fikk med seg situasjonen, og dommeren hadde ikke annet valg enn å gi spilleren rødt kort. Ettersom han allerede var blitt byttet ut, fortsatte Dinamo med elleve mann på banen.

Moström-sjanse

Minuttet etter det røde kortet fikk Mattias Moström en kjempemulighet til å sende MFK i føringen. Rindarøy fikk rom og stormet nedover venstresiden. Innlegget fra venstrebacken havnet i beina på Moström på bakerste stolpe, men svensken fikk ikke stokket beina helt. Dermed gikk avslutningen utenfor.

Fire minutter før slutt fikk MFK en kjempekontring. Romene var store, men Mohamed Elyounoussi fikk ballen for langt foran seg og Dinamo-målvakt Eduardo kunne plukke opp ballen.

Molde-spillerne ble slitne mot slutten av kampen, men alle jobbet med hjertet langt utpå drakta. Dinamo presset på for seiersmålet, men Molde holdt unna og sikret seg et utmerket resultat til returoppgjøret.

Les også

 1. - Disse kampene passer Molde

 2. Linnes reiser hvis Molde ryker i Europa

 3. Skullerud: - Dinamo er favoritter

Publisert:
 1. Champions League
 2. NK Dinamo Zagreb
 3. Molde FK

Mest lest akkurat nå

 1. 89-åring ved sykehjem ble ikke lagt om kvelden. Satt i stolen hele natten

 2. Solabuen vant dataspill-VM og rundt fem millioner kroner

 3. Over en million tv-seere så huset deres i beste sendetid

 4. Ansatte gruet seg til 11-åringen med anoreksi kom til avdelingen: — Rystet oss

 5. Leggingen måtte utsettes da påfuglen dukket opp i hagen til småbarnsfamilien på Eiganes

 6. Da hun ble gravid med sin homofile venn, ringte Anniken Huitfeldt for å spørre om det alle lurte på