Knust Hodgson møtte pressen etter EM-fadesen: - Jeg vet ikke hva jeg gjør her

Den tidligere England-treneren var preget dagen etter tapet for Island.

Roy Hodgson var en skuffet mann dagen etter nederlaget mot Island i EM.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mandag kveld sto Island for EMs største overraskelse da de sendte England på hodet ut av turneringen i åttendelsfinalen. De engelske stjernene har i kjent stil blitt møtt med voldsomme reaksjoner i hjemlandet, og engelske aviser har vært nådeløse i etterkant av 2-1-tapet.

Like etter kampen ble det klart at Roy Hodgson var ferdig som engelsk landslagstrener. Da avgjørelsen ble klar leste 68-åringen opp en nedskrevet avskjedstale, før han forlot presserommet uten å svare på spørsmål.

Les også

Nesten alle så Island gå videre

Les også

Seks punkter som beskriver hvor sensasjonell Islands EM-suksess er

Les også

Drillo foreslår Lars Lagerbäck som ny engelsk landslagssjef

— Har ført til mye smerte

Dagen derpå valgte Hodgson å møte engelsk og internasjonal media, og det var en tydelig skuffet trener som snakket om gårsdagens nedtur.

— Jeg er veldig, veldig skuffet. Jeg så ikke tapet komme. Jeg er veldig skjør i dag, og har ikke fått bearbeidet følelsene mine. Jeg vet ikke hva jeg gjør her, sier han til de fremmøtte journalistene og sikter til den overraskende EM-exiten.

Det skriver The Times-journalist Henry Winter.

— Vi trodde vi kunne gå lenger enn kvartfinalen, men nå drar vi hjem som tapere og beholder den elendige statistikken i utslagsfasen i mesterskap, sier Hodgson.

England ble stående med én seier på fire kamper i Frankrike. Den kom mot Wales i den andre gruppespillkampen. Hodgson har fått kraftig kritikk etter mesterskapet, og tabloidavisen The Sun gikk så langt som å kalle tapet mot Island for en "nasjonal skam".

— Jeg forstår at det vil bli hard kritikk for å bli slått ut så tidlig av turneringen. En spesielt dårlig kamp har ført til mye smerte for meg personlig, for laget og for mulighetene til laget for å utvikle seg, sier Hodgson ifølge BBC.

Les også

England latterliggjøres i pressen etter Island-tapet

Les også

Hodgson trekker seg som Englands landslagstrener

Benekter mistillit

Etter Hodgson avgang ble det spekulert at han hadde mistet tilliten i spillergruppa. Den påstanden gikk England-kaptein Wayne Rooney ut og benektet tirsdag ettermiddag.

— På vegne av spillerne, vi hadde full støtte til England-treneren, men vi forstår hans grunner til å gå av. Vi hadde fullstendig tillit i oppkjøringen og gjennom turneringen, skriver Rooney i en uttalelse til Press Association Sport.

Spekulasjonene er allerede i gang angående hvem som skal ta over som England-trener etter Roy Hodgson. Gareth Southgate nevnes av mange som den heteste kandidaten, men også andre tidligere landslagsstjerner nevnes, som blant andre Alan Shearer og Gary Neville.

Også svenske Lars Lagerbäck, Island-treneren, nevnes som en mulig kandidat i enkelte aviser.

— Vi vil se etter den beste til å ta over jobben. Jeg er ikke her for å snakke om navn i dag, men jeg har hele tiden sagt at vi ønsker de beste folkene i verden til å ta denne spennende gruppen med spillere med høyt potensial fremover, sier Martin Glenn, sjef i det engelske fotballforbundet ifølge BBC.

Det var knyttet store forventninger til den unge, engelske troppen før avreise til Frankrike. Med spillere som Delle Alli, Harry Kane, Jamie Vardy og flere som hadde imponert i Premier League forrige sesong, håper engelskmennene nok en gang på et godt mesterskap. Det endte i fadese.

— Det er en vanskelig jobb, ikke en umulig en. Den blir lettere fordi det er flere gode og unge spillere som kommer frem. Vi viste gode takter i de første tre kampene. Det ga oss selvtillit, men vi klarte ikke å gjenskape det, sier Hodgson.

Hør Aftenpodden Sport hvor EM slaktes, kvinnehets diskuteres og norske lags sjanser i Europa vurderes:

Publisert: