Svindal på pallen - tysk stjerne ut i smertehyl

Aksel Lund Svindal ble nummer tre i Beaver Creek, mens Kjetil Jansrud skuffet.

Aksel Lund Svindal ble nummer tre i utforrennet i Beaver Creek fredag. Foto: Nathan Bilow / AP / NTB scanpix
  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Fra startnummer fem fikk ikke Svindal en god åpning, men kjørte knallsterkt nederst i bakken. På det meste hadde den norske alpinkongen en mellomtid 97/100 sekund bak vinneren Beat Feuz, men til slutt var det bare åtte hundredeler som skilte.

Pallplassen er Svindals første i vinter og hans 78. totalt i verdenscupen. Forrige helg åpnet han sesongen med 8.-plass i utforrennet i Lake Louise. Han ble deretter femmer i super-G i den canadiske skimetropolen.

– Det var litt rufsete, men sånn var det for mange. Dette var helt greit, og det var ganske bra nederst, sa Svindal til NRK etter fredagens renn i amerikanske Beaver Creek.

Feuz slo sin sveitsiske landsmann Mauro Caviezel med sju hundredeler

Stygg skade

Jansrud fikk en svært lovende start. Han ledet med 31 hundredeler ved første mellomtid, men tapte så voldsomt med tid nedover løypa. I mål var han hele 92/100 sekund bak Feuz. Han havnet til slutt på en delt 17.-plass.

– Jeg føler jeg hadde kjørt bra. Det er et mysterium for meg å se hvor langt bak jeg var. Å komme så langt bak når du har en god følelse, er forferdelig, sa Jansrud til NRK.

Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted ble henholdsvis nummer 21 og 24.

Utforrennet endte med store smerter for Thomas Dressen. Tyskeren, som kjørte fire startplasser etter Svindal, ble tatt i kompresjonen og havnet i sikkerhetsnettet. Man kunne høre hyl fra 25-åringen, og han hadde det veldig vondt da han ble fraktet ned mot en ventende ambulanse.

Det er frykt for at Dressen har pådratt seg en kneskade. Det har han erfaringer med fra tidligere. Forrige sesong vant han utforrennet i Kitzbühel, og i mars tok han også hjem seieren i Kvitfjell-utforen.

Mye snø

Det har kommet mye snø i Beaver Creek den siste tiden. Det ga utfordringer for alpinistene, særlig utover i rennet.

– Det er litt løst, men det er kjørbart. Når du ikke ser underlaget så godt, kan det gi slike utfall som med Dressen, sa Svindal.

Beaver Creek-utforen skulle egentlig gå lørdag, men kraftig snøvær førte til endringer i konkurranseprogrammet. Rekkefølgen på utfor og super-G ble byttet på.

(©NTB)

Publisert: