Nordmann tok sin andre verdenscupseier på to dager: – Helt vidunderlig

Jarl Magnus Riiber klinket til med ny kombinertseier.

Jarl Magnus Riiber har sikret karrierens annen og tredje verdenscupseier på Lillehammer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Riiber avgjorde i hoppbakken og innkasserte sin andre verdenscupseier på to dager på Lillehammer.

21-åringen fra Oslo hadde gjort et særdeles godt langrenn på lørdagens fellesstart, og han ble dermed utpekt som favoritt foran hoppingen.

– Jeg har kommet inn i en god flyt og fortsetter fra Beito og Ruka med jevne fine prestasjoner som holder til seier i verdenscupen. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Riiber til NTB.

Imponerende svev

Han var femte raskest i skisporet og hadde bare om lag tre meter å hoppe inn på lagkamerat Magnus Krog, som ledet etter langrennsdelen.

Med et svev på imponerende 100 meter i HS98-bakken til fem ganger 18 i stil tok Riiber en overlegen ledelse idet fire hoppere gjensto.

Nærmest Riiber havnet Eric Frenzel fra Tyskland etter et svev på 95 meter. Hans landsmann Fabian Riessle ble treer. De to tyskerne byttet plassering fra langrennsdelen.

Krog fikk det greit til i hoppbakken og plantet skiene på 87 meter. Det holdt til 6.-plass.

Nervepirrende

Fellesstart i verdenscup ble arrangert for første gang siden 2009. Dermed var det nytt for de fleste at langrennet ble gjennomført før hoppingen.

– Det var veldig nervepirrende å stå der oppe og se på de andre hoppe. En ny erfaring for meg, sa Riiber i seiersintervjuet med arrangøren.

– Helt vidunderlig, svarte han på spørsmål om hvordan det var å innkassere karrierens tredje verdenscupseier.

(©NTB)

Publisert: