Nå skal «Ulle» forsøke å komme under 2.20

Kristian Ulriksen (30) klarte sesongens store mål i dag i Berlin. Det gjør ham motivert til å sikte enda høyere.

JUBEL: Kristian Ulriksen satte ny personlig rekord på helmaraton i Berlin. Her jubler han etter målgang.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Den 30 år gamle Tromsø Løpeklubb-løperen klarte sesongens hovedmål; å løpe helmaraton i Berlin under 2 timer og 23 minutter.

Det klarte han med god margin og kunne slippe jubelen løs da han klokket inn på uhyre sterke 2.22,30.

– Det var en bra dag. Man legger ned en bra innsats for å klare det, og da er det artig å lykkes. Løpet var enda raskere og tyngre på slutten i år enn i fjor, sier Kristian Ulriksen til iTromsø.

Les også

Kipchoge sterkest i Berlin maraton

– Må prøve

Hans forrige personlige rekord var på 2.25,44. Dermed perset han med over tre minutter. Nå skal han jakte den magiske 2.20-grensa.

– Jeg må vel prøve å løpe under 2.20 en gang. Om det er realistisk om ett år, det vet jeg ikke, men det går fortsatt an å bli bedre. Jeg har ikke møtt veggen på noen som helst måte, sier Ulriksen.

Det stilte 60.000 løpere til start og Ulrikesen ble nummer 58 totalt i løpet som ble vunnet av den kenyanske verdensrekordholderen Eliud Kipchoge på tiden 2.03,32. «Ulle» er klar på at han kanskje må trene annerledes for å ta ytterligere et steg mot de aller beste.

– Man må prøve å holde seg motivert. Det er ikke sikkert at å trene mer er eneste løsning, men kanskje trene smartere. Det er i hvert fall et langsiktig mål, og jeg kommer til å stille til start her neste år også, sier Ulriksen.

– En uke på sofaen

Ulriksen åpner opp for å løpe nytt maraton før neste års Berlin maraton, men tviler på at han klarer sin hårete målsetting da.

– Det er realistisk å klare det andre plasser enn i Berlin, og det kan hende jeg løper et maraton før, men det spørs når og hvor. Snøen i Tromsø gjør det jo tyngre å forberede seg, nå som vinteren kommer, sier Ulriksen.

Å klare målsettingen ble feiret med et par øl sammen med gode venner.

– Men jeg er fullstendig knust nå, så jeg får bare se hvor lenge vi holder på. Nå venter i hvert fall en uke på sofaen, sier den fornøyde løperen.

Publisert: