Champions League-finalen ville blitt bergenserens største kamp. Den får hun ikke lov til å spille.

– Jeg vil nok ha ganske blandende følelser under kampen, sier Kristine Minde (25).

PÅ TRIBUNEN: Kristine Minde må sitte på tribunen når lagvenninnene spiller Champions League-finale i Kiev torsdag.
  • Magnus Wikan
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Det er jo kjipt, vedgår Kristine Minde på telefon fra Kiev.

25-åringen fra Bergen er i den ukrainske finalebyen sammen med lagvenninnene i Wolfsburg, men når det torsdag tas avspark i Champions League-finalen mot Lyon vil hun være separert fra laget. UEFAs regelverk hindrer nemlig Wolfsburg-spilleren fra å spille kampen som ville blitt hennes største i karrieren.

Les også

En femtedel av landslagstroppen er fostret opp i Arna-Bjørnar

Hun må i stedet heie fra tribunen.

– Akkurat nå føler jeg meg som en del av gjengen, men når kampen starter vil jeg nok ha ganske blandede følelser. Jeg skulle jo gjerne ha spilt selv, sier Minde.

Får ikke være med

Grunnen til at Minde ikke får spille, er at hun signerte for Wolfsburg midtveis i sesongen. På det tidspunktet hadde hun allerede spilt Champions League-kamper med sin tidligere klubb, Linköping, og da kan hun ikke, ifølge regelverket, spille kamper for en annen klubb i samme turnering.

Minde har derfor ikke tatt del i Wolfsburgs ferd mot finalen.

– Så om vi vinner finalen, kommer ikke jeg til å gå rundt og si at jeg har vunnet Champions League. Jeg har vært med på oppkjøringen, og kommer til å være på en eventuell feiring, men jeg får neppe noen premie for det, sier landslagsspilleren.

Les også

Den rare vrien som ødela for Brann

LANDSLAGSPROFIL: Kristine Minde har vært fast inventar i landslagstroppene de siste årene. Bergenseren har til sammen spilt 89 kamper med flagget på brystet.

Hun er likevel glad for at hun får være med. Forrige gang Wolfsburg var i finalen, ble de utilgjengelige spillerne flydd inn til selve kampen. I år har de fått være med på oppkjøringen også.

– Jeg ser på dette som en unik mulighet til å observere alt som skjer rundt slike kamper. Det gir meg også kjempemotivasjon til en gang å spille finalen selv, sier Minde.

Slitt med spilletiden

Og som Wolfsburg-spiller er sjansen stor for at det vil skje. Laget fra folkevognbyen har vært i tre av de fem foregående Champions League-finalene, og har vært det beste laget i Tyskland to år på rad.

I år har laget vunnet både serien og cupen i hjemlandet.

– Det er jo første gang jeg har vunnet «The Double», så det var selvfølgelig utrolig stort, sier Minde.

I de kampene har hun hatt lov til å spille, men har gjort det langt sjeldnere enn hun selv hadde håpet. Etter overgangen fra svensk fotball har bergenseren måttet tilbringe mye tid på benken.

Les også

FyllingenBergen har totalendret spillerstallen. Nå sikter de høyt.

SERIEMESTER I SVERIGE: Før Kristine Minde dro til Wolfsburg, ble hun seriemester med Linköping i Sverige. Her jubler hun sammen med Jonna Andersson.

– Det er en annen situasjon enn det jeg har vært vant med, men jeg må bare være tålmodig. Tilværelsen er blitt litt annerledes, men jeg trener tross alt med noen av verdens beste spillere daglig. Det er så mange store navn her, så jeg hadde forventet at det skulle bli kjempetøft å spille seg inn på laget, sier hun, og legger til:

– Jeg føler likevel at å dra hit var det riktige steget å ta.

Les også

Ingen sensasjon at nøkkelspillerne i Champions League-finalen er norske

– Stor overgang

Selv om hennes forrige arbeidsgiver, svenske Linköping, er det beste laget i en av verdens beste ligaer, har Minde opplevd overgangen til den tyske Bundesligaen som enorm.

Kvaliteten på med- og motspillere er høyere, administrasjonen i klubbene langt større og tilskuerne enda flere.

– Jeg visste at det kom til å bli en stor overgang, og det har vært en utfordring å bli vant til det. Både kulturelt og sportslig er det ganske forskjellig fra Sverige, sier Minde.

Etter en velfortjent ferie ser hun frem til å få en ordentlig sesongoppkjøring med laget.

– Målet for neste sesong blir først å få flere innhopp og gradvis mer spilletid. På lang sikt er målet å etablere seg i førsteelleveren, sier den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren.

Publisert:
  1. Kvinnefotball
  2. Champions League
  3. VfL Wolfsburg

Mest lest akkurat nå

  1. Mange båtglade er innom denne gjestehavnen i Ryfylke hver sommer. Nå er den kåret til Norges beste

  2. Overskridelser skaper trøbbel for byggingen av nye SUS: – Ikke en veldig kjekk dag

  3. 18 fikk fartsbot i Sola

  4. Flertall for å fjerne bompenger om natten og søndagen

  5. Erik Ravnanger var overvektig og i elendig form før han møtte Benedicte Kristoffersen. Her er de på vei til sitt eget bryllup.

  6. Stor­skole på denne tomta det beste for bydelen