Spansk fotballstjerne omkom i trafikkulykke

José Antonio Reyes er død, 35 år gammel.

Tidligere Sevilla-spiller José Antonio Reyes er død, 35 år gammel. Her i en kamp mot Molde i 2016.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Sevilla sørger i dag for tapet av den profilerte fotballspilleren.

– Vi kunne ikke fått verre nyheter. Vår elskede Sevilla-stjerne José Antonio Reyes har omkommet i en kollisjon, skriver klubben på sin Twitter-konto.

Ifølge den Sevilla-baserte avisen Diario de Sevilla skjedde ulykken på en motorvei mellom Sevilla og Utrera. Ulykken skjedde lørdag.

Reyes spilte i den spanske storklubben til 2016, da han var med å vinne Europa League for tredje år på rad, blant annet etter å ha slått Molde på veien.

Et bilvrak blir kjørt bort fra stedet der José Antonio Reyes omkom i en trafikkulykke.

Var med på «The Invincibles»

Spanjolen var med på alle tre sesongene og spilte over 100 seriekamper for Sevilla fra 2012 til 2016.

Vingen slo igjennom i nettopp Sevilla på begynnelsen av 2000-tallet og var ansett som et stort talent da Arsène Wenger hentet ham til Arsenal i 2004. Etter å ha vært med på «The Gunners» sin legendariske tittelsesong uten tap i Premier League, dro han hjem til Spania tre år senere.

«José, som var en del av vårt «Invincibles»-lag, var en meget populær mann i vår klubb og vil alltid ha en spesiell plass i våre hjerter. Våre tanker er med hans familie, venner og hans lagkamerater» skriver Arsenal på Twitter.

På rørende vis takket tidligere lagkamerat Cesc Fàbregas sin gamle lagkamerat. Spanjolen banket på døren til A-laget da Reyes kom til Nord-London i 2004.

– Vil aldri glemme deg

«En veldig bra mann som alltid hadde et smil på lur. En fantastisk fotballspiller og en god person. I dag kunne jeg ikke våknet på verre vis.

Jeg vil aldri glemme da du og din familie ønsket meg velkommen hjem til dere på julaften i England, da jeg var 16 år, alene og hadde min første jul borte. Jeg vil aldri glemme våre tennisfotballkamper før og etter trening.

Reyes (t.v.) og Fabregas i Arsenals 2005/2006-sesong, klubbens siste på æresverdige Highbury.

Jeg vil alltid si at du var en av de største talentene i fotballen, og jeg vet jeg har rett. For to dager siden snakket jeg om deg i et intervju, og kanskje var det et tegn på aldri å glemme deg.

Jeg vil aldri glemme deg, vi vil aldri glemme deg. For alltid i våre hjerter. Hvil i fred, José Antonio Reyes. Jeg er veldig glad i deg. Cesc» skriver Fabregas på sin Instagram-profil.

– Jeg er knust over de triste nyhetene om José Antonio Reyes. Han var en fantastisk spiller, en flott lagkamerat og et eksepsjonelt menneske. Jeg håper hans familie og venner er sterke og har godt mot til å komme gjennom denne vanskelige tiden, skriver Thierry Henry på sin Twitter-konto.

I’m devastated to hear the sad news about José Antonio Reyes. Wonderful player, superb team mate and exceptional hu… https://t.co/dFh3LdtktW

Også tidligere Arsenal-profil Fredrik Ljungberg var raskt ute og sørget på sin Twitter-profil.

– Sjokkert over nyheten om min tidligere lagkompis, José Antonio Reyes. Borte så altfor tidlig. Mine tanker er med familie og venner, skriver svensken.

Sevilla slo Dnipro Dnipropetrovsk i Europa League-finalen i 2015. Det var Reyes’ nest siste trofé med klubben i hans hjerte.

Nå skal Reyes hedres med ett minutts stillhet før lørdagens Champions League-finale mellom Liverpool og Tottenham i Madrid.

– Han hadde en glitrende karriere og vant mange titler uansett hvor han spilte. Jeg er sjokkert og lei meg for at hans liv så tragisk ble tatt fra ham, sier UEFA-president Aleksander Ceferin.

Spilte for begge Madrid-klubbene

Etter å ha vært lånt ut til Real Madrid i sitt siste år som Arsenal-spiller, gikk Reyes til byrival Atlético på fast basis. Det ble også et utlån i Benfica før han avsluttet karrieren på toppnivå i Sevilla.

Reyes spilte sine siste fotballkamper i Extremadura på nivå to i Spania. 35-åringen spilte sine siste landskamper for Spania i 2006, men fikk bare med seg én mesterskapskamp, da han startet for spanjolene i en VM-kamp mot Saudi-Arabia i Tyskland-VM samme år.

Publisert: