Deltok i skandalescenene etter «tidenes kamp» – nå forklarer han hvorfor

MMA-utøveren Zubajra Tutsjugov forklarer hvorfor han angrep Conor McGregor etter søndagens storkamp i UFC (Ultimate Fighting Championship).

Det gikk hardt for seg mellom Khabib Nurmagomedov og Conor McGregor. Etterpå ble sistnevnte angrepet av to fra russerens team (bilde høyre).
 • Pål Strande Gamlemoen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Natt til søndag møtte den irske Mixed Martial Arts-stjernen Conor McGregor russeren Khabib Nurmagomedov i det som flere MMA-fans så på som «tidenes kamp».

Nurmagomedov vant duellen, men det var skandalescenene etter kampen som stjal de store overskriftene. En illsint Nurmagomedow hoppet ut av buret og angrep folk i McGregors team. Samtidig hoppet en av russernes støttespillere inn i buret og angrep McGregor.

Les også

MMA-eksperter i Norge frykter for sportens omdømme etter skandalekampen

Planla angrepet

Nå forteller utøveren Zubajra Tutsjugov at det var han som angrep McGregor. Russeren hadde planlagt angrepet.

– Jeg slo ham – akkurat som jeg hadde lovet. Jeg lovet at han skulle betale for det han sa – og det gjorde han, sier Tutsjugov i en video publisert på Twitter av Karim Zidan, redaktøren for MMA-nettstedet Bloody Elbow.

Tutsjugov referer til et innlegg publisert av McGregor på Instagram 25. august. Den irske superstjernen kritiserte tsjetsjenske Tutsjugov for å få tips av dagestaneren Nurmagomedov før møtet med en annen tsjetsjensk utøver: Artem Lobov.

«En ekte tsjetsjener ville aldri hjulpet en dagestaner i å angripe en annen tsjetsjener. En ekte tsjetsjener ville aldri fulgt ordre fra en dagestansk mann. Dette er forræderi. Ingenting er verre enn forræderi,» skrev McGregor.

Les også

Skandalescener i Las Vegas: Her bryter det ut fullstendig kaos etter «tidenes kamp»

Omkamp?

Dermed benyttet Tutsjugov sjansen til å angripe McGregor i buret mens seierherren etter søndagens gigangtoppgjør i Las Vegas skapte kaos utenfor det. Tre personer ble arrestert etter hendelsen. McGregor skal ikke ha ønsket å anmelde noen av angriperne. I

rens beskjed etter kampen var klar:

«Bra kamp. Gleder meg til omkampen,» skrev han på Twitter.

Han har senere publisert en melding til. I den skriver han:

«Vi tapte kampen, men vant slaget. Krigen fortsetter.»

UFC-president Dana White har sagt at opptrinnet vil få konsekvenser. Tutsjugov mister den avtalte kampen mot Lobov 27. oktober. Den mektige sjefen for kampsportorganisasjonen har sagt at alle utøvere involvert i skandalescenene aldri vil kjempe under UFC-paraplyen igjen. Han har fortsatt ikke bestemt seg for om Nurmagomedov mister lettvektertittelen, skriver The Independent.

Publisert:
 1. MMA
 2. Conor McGregor

Mest lest akkurat nå

 1. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 2. Ole Kallelid er død

 3. Pfizer ønsker årlig vaksine framfor påfylling

 4. Kurt Kristensen er død

 5. Høyt der oppe er det både bad, kjøkken, terrasse og myke senger

 6. Møt sju stamgjester i Stavanger: – Livet blir litt kjedeligere uten