Kampen var uviktig, men Nora Mørk ville ikke bli spart: - Jeg er ikke sliten

Nora Mørk føler at hun er i en boble og er glad for at hun fikk være delaktig mot Tsjekkia.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Tsjekkia 24–35 Norge

HELSINGBORG: Vinne kampen og spare nøkkelspillere var Norges mål før den betydningsløse siste kampen i hovedrunden. Men én spiller lever for håndballen mer enn noen andre og vil helst være på banen mest mulig: Nora Mørk.

– Det var godt å få være så delaktig, og jeg er ikke sliten. Nå er jeg inni en boble, men jeg kommer nok til å kjenne at jeg er sliten når det er over, sier jenta som begynte å ta hensyn til slitne knær i Møbelringen Cup i slutten av forrige måned. Da sto hun over den siste kampen, mot Russland.

Les også

En misfornøyd Thorir ga håndballjentene en ufordring i pausen

I EM har hun stått over enkelte treningsøkter for å regulere belastningen, men på banen er det ikke mulig å høre Nora nynne på Vazelina Bilopphøggers Slitin i knea. Hun scoret seks ganger på ti forsøk og var i tillegg hovmester i særklasse for linjespillerne Marit Malm Frafjord og Vilde Mortensen Ingstad.

– Jeg trives godt med å servere assist, sier Györ-spilleren, som har suverent flest målgivende hos Norge: 32 mot 23 for Stine Bredal Oftedal, som er nest best.

Les også

Her er laget som kan knuse Norges finaledrøm

Gleder seg til masse video

Mørk var oppdatert både motstander og kamptidspunkt da hun kom til intervjusonen etter kampen.

– OL-finalist Frankrike blir vanvittig tøft. Jeg ser på det som en helt åpen kamp. For oss var det godt å få snørt igjen så godt som vi gjorde mot Tsjekkia i annen omgang. Det er noe å ta med seg til semifinalen.

– Hva skjedde med dere i annen omgang (18–17 ved pause)?

– Vi ble flinkere til å stå på arm og vi greide å lage flere brudd i spillet. Det gjorde at Silje (Solberg) også fikk bedre hjelp i mål.

– Oppladningen til semifinalen?

– Vi skal se masse video av Frankrike, kanskje også fra Møbelringen? Det hadde vært fint å se hva som funket der, for da slo vi dem klart. Ellers skal vi være flinke til å restituere godt og holde på rutinene, avslutter Nora, som torsdag morgen setter seg på bussen til Göteborg.

  • Hør Aftenpodden Sport hvor kulturminister Linda Helleland hylles for milliondrysset over norsk idrett, og en tøffing får tøff behandling:
Publisert: