Lundby viser solid VM-form: Vant for sjette renn på rad

Maren Lundby fortsetter å herje i verdenscupen i hopp. Fredag klinket hun til med sin sjette strake seier i slovenske Ljubno.

Slik er vi blitt vant til å se Maren Lundby de siste ukene.
  • stian.johnsen@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Lundby ledet med kun 0,8 poeng på Sara Takanashi før finaleomgangen, men Bøverbru-jenta viste styrke da hun som siste hopper utfor økte den ledelsen betydelig.

To hopp på 90,5 meter ga Lundby 268,9 poeng og en klar seier. Takanashi endte 5,2 poeng bak etter et hopp på 88,5 meter i finaleomgangen.

– Det føles fantastisk. Det var en flott atmosfære, og jeg nøt det virkelig, sa Lundby i et kort intervju med arrangøren etter seieren.

Tredjeplassen gikk til hjemmehåpet Ursa Bogataj foran et entusiastisk publikum i Ljubno.

Les også

Ustoppelige Lundby vant igjen

Les også

Endringen i VM-programmet får Norges hoppdronning til å juble

Form

De siste ukene har Lundby radet opp seirer i japanske Zao, rumenske Rasnov (2), østerrikske Hinzenbach (2) og nå Ljubno. Hun viser med andre ord knallform før VM i Seefeld starter om to uker.

Der skal Lundby jakte sitt første VM-gull. Hun får sjansen både individuelt, i kvinnenes lagkonkurranse og i mixed-lagkonkurransen.

Lundby tok OL-gull normalbakken i Pyeongchang i fjor. I VM er hennes beste individuelle resultat 4.-plassen fra 2017.

Strøm tier

Anna Odine Strøm gjorde en godkjent konkurranse i Ljubno med hopp på 84,5 og 86,5 meter. Det ga 244,8 poeng og10.-plass.

Silje Opseth hadde ikke en like god dag, men kom seg til finaleomgangen med et hopp på 84 meter i første omgang. Holeværingen hoppet like langt i finaleomgangen, og til slutt ble det 22.-plass.

Ingebjørg Saglien Bråten landet på 77,5 meter og kom ikke videre til finaleomgangen.

(©NTB)

Publisert: