Tidligere Chelsea-rebell ut mot Mourinho: - Han er ferdig som trener

Adrian Mutu var aldri den snilleste gutten i klassen. Nå smeller han til mot sin gamle trener før Chelseas skjebnekamp i Mesterligaen onsdag.

Adrian Mutu ble aldri José Mourinhos mest populære spiller på midten av 2000-tallet. Nå går han hardt ut mot gamlesjefen.
 • Steffen Stenersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Når det nærmer seg halvspilt sesong i Premier League, ser ting alt annet enn rosenrødt ut for José Mourinho og Chelsea.

Med to poeng ned til nedrykksstreken blinker varsellampene for portugiseren. Onsdag venter gamleklubben Porto i Mesterligaen. Med tap der og seier til Dynamo Kiev over Maccabi Tel Aviv, må London-klubben basere seg på å spille Europa League neste sesong.

Adrian Mutu og José Mourinho tilbake i 2004.

Den dårlige sesongen så langt har gjort at flere og flere er kritiske til Mourinho. Det siste innslaget er en tidligere elev av portugiseren.

 • Følg alle kveldens kamper direkte her

— Falsk person

— Han har vært en strålende trener tidligere, men som person er han falsk. Han tenker bare på seg selv, og bryr seg ikke om hvordan spillerne sine har det, sier Adrian Mutu ifølge Daily Mirror.

Adrian Mutu var Chelsea-spiller i 2003 og 2004, før han til slutt fikk sparken fra klubben etter å ha testet positivt på kokain. Gjennom sin tid i Chelsea hadde han også et turbulent forhold til Mourinho.

Les også

United-slakt i engelske aviser: «Pinlig. Amatørmessig. Ulidelig»

— Som trener er han ferdig. Det er ingen vei tilbake for han. Hvordan kommer du tilbake fra en så dårlig start? spør Mutu ifølge avisen.

Tidligere i uka gikk Manchester United-legende Sir Alex Ferguson ut og støttet Mourinho og mente det ville vært tåpelig å sparke portugiseren fra stillingen sin nå. Det er ikke Mutu enig i.

— Er en mulighet å vinne Champions League

Det har vært en skuffende sesong for Eden Hazard, Diego Costa og resten av Chelsea-laget så langt.

— Du kan se hvordan spillerne hans ser misfornøyde ut. Han er grunnen, sier Mutu.Mourinho selv har ikke mistet troen på at han kan ta laget sitt til nye høyder denne sesongen. På en pressekonferanse tirsdag sa han at Europa League ikke er aktuelt for Chelsea.

— Jeg vet at det ser ut nå som at å vinne Europa League vil være den enkleste veien inn til Champions League neste år, enn å komme topp fire. Men det er en annen mulighet, og det er å vinne Champions League, sa Mourinho ifølge ESPN.

Les også

Presset øker på Louis van Gaal: - Redder seg på grunn av ryktet

— Jeg tenker at hvis du blir slått ut av Champions League, så bør du dra hjem og fokusere på de hjemlige turneringene. Vi ønsker å spille mot Barcelona, Reald Madrid og Bayern München. Vi vil møte de store lagene, og da må vi vinne onsdag kveld, sa 52-åringen.

- Hans livs kamp

José Mourinho under en pressekonferanse tirsdag.

Mourinho vant Champions League med Porto tilbake i 2004, og det blir et spesielt møte for portugiseren når gamlelaget kommer på besøk til Stamford Bridge. På pressekonferansen nektet han å snakke om hva som vil skje om det blir tap i kveld.— Det er ikke noe hvis. Vinn, tap eller uavgjort. Jeg er en optimistisk fyr. Det er ikke noe hvis, svarte Mourinho på spørsmål om kveldens kamp kan være hans siste, ifølge avisen Herald Scotland.

Les også

Kan ryke ut av Champions League: - Mest press på Chelsea

Tidligere Porto-spiller under José Mourinho, Benni McCarthy, tror Mourinho står overfor sitt livs fotballkamp.

— Hvis Chelsea ryker ut i dag tror jeg Mourinho har satt seg selv i skuddlinjen mer enn noen gang, sier McCarthy ifølge Talksport.

Les også

 1. Premier League-manager fikk sparken

 2. Denne mannen har løpt over fire maraton så langt i sesongen

 3. Sparket Chelsea-lege får FIFA-støtte

 4. Manchester City vil betale fansen for å fjerne tatoveringene sine

 5. Lukaku reddet Everton med sen scoring

Publisert:
 1. Champions League
 2. FC Porto
 3. José Mourinho

Mest lest akkurat nå

 1. 270 var med i trekningen for å få kjøpe de 30 boligene. Nå kjemper huseierne for millioner i erstatning

 2. Kortvarig tomatlukke for «Geggi»

 3. Lokalt kjøkken-selskap skifter eiere

 4. Fra koronaskam til deling av positive tester på sosiale medier: – Overhodet ikke flaut

 5. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 6. Sola truer med veto i Bymiljøpakken