Bjørgen og Johaug i fare for å miste suksesstreneren

Uenighet om kontraktslengde kan føre til at Egil Kristiansen må erstattes.

SUKSESSAMARBEID: Her står Egil Kristiansen sammen med Therese Johaug (til venstre) og Marit Bjørgen under VM i Oslo i 2011. Nå er det usikkert om samarbeidet fortsetter.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TRONDHEIM: Mens det for lengst er avklart at Tor Arne Hetland overtar den ledige jobben som herrelandslagssjef etter Trond Nystad, er saken uavklart på kvinnesiden.

Egil Kristiansen har ledet det norske kvinnelaget siden 2006, da han overtok etter Svein Tore Samdal. De siste årene har Kristiansen, med stjerner som Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng, vært sjef for verdens suverent beste langrennslag.

Les også

Sveriges nye landslagstrener tar et oppgjør med svensk treningskultur

Vil ha toårskontrakter

Nå går både Kristiansens og hans assistent Roar Hjelmesets kontrakter ut. Landslagssjef Vidar Løfshus ønsker å forlenge med dem begge. Samtidig vil han at minst en av dem signerer toårskontrakt, slik at han slipper å bygge opp et helt nytt team frem mot neste OL.

— Jeg har en prosess med Kristiansen og Hjelmeset. De har ennå ikke signert, så vi får se, sier Løfshus til Adresseavisen.

- Er det slik at du ønsker dem med til over OL?

— Ja, primært gjør jeg det.

- Og de ønsker kun å signere for ett år?

— De er i hvert fall usikre. Det har jo vært stor belastning over mange år for begge to. Det handler om at de klarer å holde motivasjonen oppe i to nye år. Det er usikkerhetsmomentet.

Les også

Faren til Norges nye skistjerne skal trene Kalla

Vil ha avklaring i april

Løfshus ønsker å ha hele trenerkabalen klar i løpet av april og innrømmer at han er usikker på om kvinnetrenere fortsetter.

— Jeg føler meg ikke sikker, men det blir en løsning. At en av dem fortsetter føler jeg meg i hvert fall trygg på.

Neste sesong er Lahti-VM det store høydepunktet, mens OL i Pyeongchang i Sør-Korea blir det viktigste for langrennsløperne i 2018-sesongen.

— Jeg ønsker kontinuitet frem til OL. Men det er jo ingen garanti for noe. Om de skriver kontrakter på to, tre eller fire år så er det jo som i alle arbeidsforhold, det er jo bare å si opp jobben sin.

Roar Hjelmeset sier til Adresseavisen at kontraktslengde kan være en faktor for at de fortsatt ikke har signert.

— Vi har kontrakter til 1. juni og har en bra dialog med Vidar. Så får vi bruke april og se hvordan ting blir, sier han.

Ønsket å gi seg

Under Sotsji-OL for to år siden uttalte Egil Kristiansen at 2015-sesongen trolig ble hans siste som landslagstrener.

— Jeg har sagt at ut 2015-sesongen er det jeg ser for meg. Det skal mye til for at jeg fortsetter etter det. Det handler ikke om motivasjon. Hvis jeg skal begynne med noe annet, er det snart på tide. Og så er det jo noen hjemme som synes jeg har vært nok på reisefot, sa han til Adresseavisen.

Kristiansen valgte likevel å fortsette. Nå er spørsmålet om han sier ja til nok en periode.

Vi har ikke lyktes med å få en kommentar fra Egil Kristiansen onsdag formiddag.

Publisert: