Styrelederen i Sør-Trønderlag idrettskrets: - NIF har en omdømmeutfordring

– Jeg synes på en måte at det er vemodig at Inge Andersen må gå.

Styreleder i Sør-Trønderlag idrettskrets, Terje Roel.
  • Lars Christian Berg-Hanssen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Mandag kveld kom nyheten om at styret i Norges Idrettsforbund (NIF) hadde bedt Inge Andersen gå av som generalsekretær i forbundet.

– Vi har vært gjennom en prosess der det har vært stor respekt mellom idrettsstyret og generalsekretæren. Det er med varmt hjerte jeg nå forlater toppstillingen i Norges idrettsforbund. Jeg har hatt 13 fantastiske år der, og har fått være med på en flott utvikling av norsk idrett og en organisasjon som står solid sportslig, økonomisk og organisatorisk, sa Andersen til Aftenposten.

Les også

Inge Andersen felt etter telefonmøter: - Beslutningen var enstemmig

Samlet vurdering

I Sør-Trønderlag idrettskrets har man også fått med seg nyheten. Styreleder Terje Roel sier at det er vemodig at Andersen måtte gå.

– Jeg har hatt et godt samarbeid med Inge (Andersen jour. anm.) i mange år. Han har gjort en fantastisk jobb for norsk idrett, og har stått på 24/7 i 13 år. Så jeg synes på en måte at det er vemodig, sier Roel.

Roel tror grunnen til at Andersen nå må gå er sammensatt, og er et resultat av mange ting over tid.

– De mislykkede OL-søknadene til både Oslo og Tromsø, samt saken rundt regningene fra OL i Sotsji er nok mye av grunnen. Hele den rekka der førte til at noe måtte gjøres. Idrettspresident Tom Tvedt har gitt uttrykk for at det er en samlet vurdering.

Les også

«Generalsekretærens fall blir starten på et råkjør om makten i norsk idrett»

Respekterer beslutningen

Hva tenker du om prosessen rundt at Andersen ble bedt om å gå, og hva mener du om beslutningen?

– Slik jeg har skjønt det har den prosessen vært bra. Det virker som den ble riktig håndtert. Jeg har respekt for beslutningen.

Tror du mangelen på åpenhet har noe av skylden til avganen?

- I forhold til åpenhetsdebatten tenker jeg at noen ting med media kunne vært håndtert bedre. Det har vært en mediestorm som har tvunget til endringer. NIF har en omdømmeutfordring som må gjøres noe med.

Les også

Inge Andersen ferdig i Norges idrettsforbund

Opptatt av åpenhet

Roel mener saken er forsøkt gjort til et politisk nummer, og tror kulturministeren har prøvd å dra politisk fordel av den.

– Kulturministeren har forsøkt å dra politisk fordel av dette. Det har vært en sak at mange i idrettsstyret har politiske bånd til Arbeiderpartiet. Jeg kan selv skrive under på at de som sitter i styret og verv sitter der på grunn av egenskaper og kvaliteter, ikke på grunn av tilhørighet til noe parti.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland har tidligere kritisert både Andersen og idrettspresident Tom Tvedt for deres mangel på åpenhet.

– Jeg er opptatt av at de skal vise at de er åpen, at de viser at de er lydhør. At de tar de sterke signalene som kommer fra hele Idretts-Norge. Det er mange som har bedt om innsyn både i regnskap og hvordan ting har vært i Norges idrettsforbund, sa kulturministeren til NRK.

Publisert: