Slik forklarer Viking timingen på Ian Burchnall-sparkingen

– Vi ønsket å komme i gang med neste sesong.

- I sommer ble vi utfordret på at vi ikke var godt nok forberedt i forhold til spillerkjøpene. Vi skal ikke gå i den samme fellen igjen, sier Viking-sjef Eirik W. Henningsen.
  • Stig Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Viking sier timingen bak oppsigelsen av Ian Burchnall handlet om å komme fortest mulig i gang med planleggingen av neste sesong.

– Tidspunktet for oppsigelsen hadde ingenting med helgens sponsortur å gjøre. Evalueringen rundt Burchnall hadde pågått i noen dager. Da konklusjonen forelå, ville vi formidle den. Treneren ønsket også et kjapt svar. Det ville vært vanskelig å ha treneren værende så lenge beslutningen var tatt, forklarer Viking-sjef Eirik W. Henningsen.

Les også

Slik svarer Vikings sportssjef på kritikken som hagler mot ham

Må planlegge

– Hvorfor var det så viktig for dere å gjøre unna evalueringen når det gjensto to serierunder og nedrykket allerede var et faktum?

– Vi ønsket å komme tidligst mulig i gang med planleggingen av den krevende 2018-sesongen. Det gjelder blant annet hvilke nye spillere vi skal hente og hvilke som skal være med videre. I sommer ble vi utfordret på at vi ikke var godt nok forberedt i forhold til spillerkjøpene. Vi skal ikke gå i den samme fellen igjen, men jobbe grundig med dette framover, svarer Henningsen overfor Aftenbladet.

– Kan dere planlegge særlig mye de neste ukene når stadionsaken fortsatt er uavklart, dere ikke vet hvilket budsjett neste år gir eller hvem som skal trene laget?

– Ja, vi må planlegge, kartlegge og ha liste klar over nye spillere og kandidater. Vi tror det blir enklere når forholdet til Burchnall ble avsluttet nå, sier Henningsen.

Les også

Nigeriansk midtstopper trener med Viking: – Jeg følte meg hjemme her

Utfordring

Sportssjef Bård Wiggen sier Viking ikke står på bar bakke i treneransettelsen. De har fått både innspill og noen henvendelser, men er ikke i dialog med noen foreløpig. Wiggen peker på en utfordring klubben står overfor rundt ansettelsen.

– En ny trener vil utfordre oss på hvilken plan vi har for framtiden. Som klubb må vi presentere det, men den uavklarte situasjonen rundt vår økonomi gir føringer for hvilken plan vi kan legge fram. Vi sonderer terrenget nå, så må styret etter hvert kobles på, forklarer Wiggen.

Etter det Aftenbladet kjenner til, er verken Kjetil Rekdal eller Henning Berg blant de mest aktuelle kandidatene til trenerjobben.

Publisert:
  1. Ian Burchnall
  2. Viking FK

Mest lest akkurat nå

  1. Thor Inge og Greta bur i eit 50 år gammalt hus som enno ser ungt ut

  2. Vil gi billig strøm til 2000 hytter

  3. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  4. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

  5. Ydmyk Østbø om egen revansj: – I Viking setter vi laget foran oss selv

  6. Travel natt for politiet