Celtic snudde etter sjokkåpning - vant prestisjeoppgjøret

De grønne og hvite er fullstendig overlegne på toppen av den skotske eliteserien.

Celtic-spillerne jubler hemningsløst etter scoring mot byrival Rangers.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Rangers sjokkåpnet, men Celtic vendte lørdagens Old Firm-oppgjør og tar etter sin 2–1-seier vinterpause med 19 poengs luke på tabelltopp i skotsk eliteserie.

Kenny Miller satte hjemmefansen blant de 50.126 tilskuerne på Ibrox i festhumør da han i det 12. minutt ga Rangers ledelsen. Han møtte et innlegg fra James Tavernier ved lengste stolpe.

Moussa Dembélé utlignet etter en drøy halvtime. 20-åringen tok ned et hjørnespark og banket ballen opp i nettaket.

Celtic var det beste laget, og Dembele hadde en stor sjanse til å sende gjestene i ledelse tidlig i annen omgang. Hans volleyskudd traff undersiden av tverrliggeren.

Les også

Ekspert mener Klopp har en stor fordel før møtet med rivalen

Kopi

20 minutter før slutt kom seiersmålet, og det var en kopi av blåtrøyenes ledermål. Stuart Armstrong dro seg fri på høyre kant og slo ballen mot lengste stolpe, der Scott Sinclair ganske uhindret kunne gjøre 2–1.

– Jeg synes vi fortjente det fullt ut. Vi måtte gjøre et par justeringer i pausen, men i annen omgang var vi strålende, sa Celtic-manager Brendan Rodgers.

– Vi var en trussel hver gang vi hadde ballen. Det eneste skuffende er at det ikke ble flere enn to mål.

Rangers kom aldri til noen store muligheter for utligning, og Celtic kunne feire sin 15. strake seier i serien. På 20 seriekamper før pausen har laget 19 seirer og en uavgjort.

Les også

Derfor garanterer Tjærnås en forrykende avslutning på fotballåret

Skuffet

Byrivalen er 19 poeng bak selv om Rangers har spilt en kamp mer. Lørdagens hjemmetap var det første for Rangers siden september 2015.

– Det er veldig skuffende å miste hjemmestatistikken. Vi hadde våre sjanser, men det handler om små marginer, og om å utnytte mulighetene som byr seg, sa Rangers-manager Mark Warburton.

Det var første Old Firm-oppgjør på Ibrox på nesten fem år.

(©NTB)

Publisert: