Stadionsaken: Ni klubber med felles brev til kommunen

Et argument for kommunal overtagelse av Viking stadion har vært å dekke behov for andre klubber. Ni klubber har samlet seg for å svare på det argumentet. Les brevet her.

Publisert: Publisert:

At flere klubber enn Viking kan benytte gressmatta i Jåttåvågen har vært et av argumentene for kommunal overtagelse. Foto: Anders Minge

  • Lars Hjalmarsson

Tirsdag samlet ni av klubbene i Foballalliansen seg for å diskutere Viking stadion. De ni klubbene er Madla, Vidar, Vardeneset, Forus og Gausel, Tasta, Hundvåg, Sunde Tjensvoll FK og SIF.

Grunnen til at klubbene samlet seg var argumentasjonen i sakspapirene til stadionsaken.

– Vi synes det er rart å argumentere med behovet til breddefotballen når ingen av klubbene har blitt spurt om denne saken. Derfor var det viktig for oss å komme med en samlet uttalelse, sier styremedlem i Fotballalliansen, Geir Meling.

Les også

Her er Vikings bønn til politikerne i stadionsaken

I et notat til Stavanger bystyre står det at kommunal overtagelse vil være til fordel for lag som i dag har et udekket behov for kunstgressbane.

«Det er riktig at det er et stort behov for kunstgressbaner. Å sende barn og unge ut av nærområdet for å trene, står imidlertid i motsetning til breddeidrettens ambisjoner om også å være en sosial aktør. Og vi ønsker ikke å bidra til logistikk og transport verken for foreldre, barn og ungdom og miljø.», skriver Fotballalliansen i brevet.

Fotballalliansen skriver også i brevet at de synes det er prisverdig at kommunen ser på muligheten til å hjelpe Viking FK.

Hele brevet fra Fotballalliansen Foto: Fotballalliansen

Fotballalliansen har som ambisjon å jobbe på vegne av breddefotballen i Stavanger. Alliansen ble opprettet i 2011 da det ble oppdaget at Rådmannen ikke hadde satt av penger til kunstgressbaner i de kommende tre årene.

Ifølge alliansen selv lyktes de den gangen med å få satt av penger til å bygge ny bane hvert av de tre neste årene «gjennom iherdig lobbyvirksomhet».

Publisert: