Kowalczyk gjør comeback i VM

Justyna Kowalczyk går sprint og lagsprint i Seefeld.

Justyna Kowalczyk går to øvelser i VM.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det bekrefter hun på sin twitterkonto. Den polske skistjernen bekrefter at hun stiller til start både på stafetten og lagsprinten i Seefeld.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

36-åringen har ikke gått verdenscuprenn siden hun ble nummer åtte på 10-kilometeren i klassisk stil i Planica i januar i fjor. Hun deltok samtidig i Pyeongchang-OL, der 14.-plass på tremila ble beste resultat.

I etterkant av vinterlekene i Sør-Korea sa veteranen at hun ikke kom til å gå flere renn i verdenscupen. Derfor kommer det som en overraskelse for mange at Kowalczyk nå melder at hun vil delta i VM i Seefeld.

Den polske langrennsprofilen har samtidig gått flere renn i Ski Classics denne sesongen. I Kaiser Maximilian Lauf endte Kowalczyk på tredjeplass, mens det ble femteplass i Marcialonga nylig.

– Ikke forvent Kowalczyk i godt gammelt slag

Langrennsekspert i NRK, Jann Post tror ikke vi skal forvente å se Justyna Kowalczyk helt i toppen av resultatlistene.

– Vi kan ikke forvente å se Kowalczyk av godt gammelt slag i Seefeld. Hun har nesten ikke gått langløp i år, og jobber som en del av trenergjerningen for yngre utøvere i Polen, sier Post.

Post, som er en kjent og kjær stemme for mange under NRKs vintersportsendinger, tror dette er en del av hennes jobb som utvikler av nye langrennsløpere.

– Hun er et stort forbilde i Polen, og slik jeg tolker henne i intervju så er dette et ledd i arbeidet hennes som trener, sier Post.

Det skjer ting i polsk langrenn

Selv om den 36-år gamle langrennsløperen ikke lenger konkurrerer like mye som før, så er hun blant de beste utøverne fra Polen.

– Hun er nok deres beste langrennsløper i klassisk stil, men hun kommer ikke til Seefeld og tror på medalje, fortsetter Post.

Han forteller at hennes inntreden som trener allerede har begynt å gi resultater på talentutviklingen.

– Hun var til stede både på U20- og U23-VM og der kunne man se at det er begynt å skje ting rundt polsk langrenn, slår Post fast.

Feide med Johaug

I 2017 gikk hun til topps i Birkebeinerrennet.

Kowalczyk har hatt flere feider i skisporet mot blant andre Therese Johaug og Marit Bjørgen. Hun har blant annet to OL-gull og to VM-gull i karrieren.

OL-gullene kom på tremila i Vancouver i 2010 og på 10 kilometer klassisk i Sotsji fire år seinere. I 2009 ble det to VM-gull i Liberec.

(©NTB/100 % Sport)

Publisert: