Julegave til Liverpool-fansen: Sjokktap for City

Liverpool kan feire jul på toppen av Premier League-tabellen. Nå er luken ned til Manchester City på fire poeng.

Pep Guardiola fikk en tung ettermiddag i Manchester-regnet. Luken opp til serieleder Liverpool er nå på fire poeng.
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Manchester City-Crystal Palace 2–3

Pep Guardiolas lag var store favoritter hjemme mot Crystal Palace, men London-laget overrasket stort og tok en kruttsterk seier på Etihad Stadium.

Kampens store øyeblikk var da Andros Townsend på eksepsjonelt vis hamret ballen i krysset fra 25 meter. Da var det spilt 36 minutter av første omgang, og det skjedde bare minutter etter at Jeffrey Schlupp hadde utlignet Citys ledelse.

 • FØLG SOLSKJÆRS DEBUT FOR MANCHESTER UNITED: Drømmestart for United

Bernardo Silva klarte aldri å klarere en dødball på skikkelig vis, og Townsends volleyskudd var av det slaget som ofte ender opp med å bli kåret til sesongens vakreste scoring.

Den tidligere Tottenham-vingen scorer ikke ofte, men når Townsend først finner målet har det en tendens til å være spektakulært.

Pep Guardiola hadde en tung førjulsdag på jobben.

Toppduell 3. januar

Jul og nyttår er høysesong for engelsk fotball. Frem til 3. januar skal det spilles tre runder til. Høytidsprogrammet avsluttes med Manchester City-Liverpool på Etihad.

Liverpool-fansen øyner nå at de røde fra Anfield kan toppe tabellen også etter det toppoppgjøret. Før Manchester-turen skal de møte Newcastle og Arsenal på hjemmebane, mens City skal opp mot Leicester og Southampton borte.

Det var fullt fortjent at City tok ledelsen med Ilkay Gündogan etter 27 minutter. Hjemmelaget hadde hatt de største sjansene, og ligafavoritten var i rute til å svare på Liverpools sterke 2–0-seier i Wolverhampton fredag kveld.

Schlupp utlignet imidlertid etter svakt forsvarsspill av Kyle Walker, og etter Townsends ledermål trodde alle at City ville slå tilbake.

Syv minutter ut i den andre omgangen fikk gjestene imidlertid straffe etter at Townsend først hadde headet i stolpen. Walker feide ned Max Meyer, og fra 11 meter scoret Luka Milivojevic sikkert.

Guardiola kastet inn trioen Sergio Agüero, Kevin De Bruyne og Riyad Mahrez i løpet av den andre omgangen. De Bruyne reduserte til 2–3 med en fryktelig heldig scoring da et innlegg gikk rett i mål fem minutter før full tid. Leroy Sane hadde et frispark i stolpen, og på overtiden brant Gabriel Jesus en stor sjanse.

Tapet var Citys andre i Premier League for sesongen.

Chelsea-tap

City var ikke det eneste av topplagene som tapte på hjemmebane lørdag. Leicester vant 1–0 på Stamford Bridge etter at Jamie Vardy scoret kampens enste mål.

Chelsea har dermed like mange poeng som byrival Arsenal, som slo Burnley 3–1 tidligere på dagen. Pierre-Emerick Aubameyang scoret to og Alex Iwobi ett.

Joshua Kings Bournemouth vant 2–0 hjemme mot Brighton etter to mål av David Brooks. King noterte seg for en målgivende pasning.

Publisert:
 1. Premier League
 2. Manchester City
 3. Liverpool FC

Premier League

SVUTMP
1Liverpool54101211113
2Manchester City53111111010
3Manchester United4310113810
4Chelsea431091810
5Everton5311107310
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Kjøpte rekkehus alene i en alder av 24: – Jeg er ikke noe god på økonomi, men er fornuftig

 2. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

 3. Tidligere proffsyklist Chris Anker Sørensen døde i ulykke: - Uforståelig og ufattelig

 4. – De truet med å sende meg tilbake om jeg ikke var snill

 5. Nyt helgen, for snart vil regnet bøtte ned

 6. Viking-talentene til kvartfinale