VIF sa nei til to millioner for «Mos»

<p>Avviste blankt Tromsøs tilbud på utleide Mustafa «Mos» Abdellaoue.</p>

FORNEBU 20110909. Tromsøs Mostafa Abdellaoue (Mos) etter eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Tromsø på Telenor arena fredag kveld. Kampen endte 2-4.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
  • Marius Vik
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

VALLE (Aftenposten.no): Det ble hevet noen øyenbryn da et skaderammet Vålerenga ved seriestart valgte å leie ut Mustafa Abdellaoue til Tromsø, og ikke uten grunn:

23-åringen har vært en kjempehit i nord, og står med 13 seriemål på sine 27 kamper.

— Han har fått sitt gjennombrudd i år, innrømmer Tromsø-trener Per Mathias Høgmo.

— Mos er god spiss, er gjennombruddshissig, jobber godt, har god avslutningsteknikk og er veldig positiv.

Så god av Tromsø nå vil ha leiesoldaten på permanent basis. Tidligere i uken tikket det på Valle inn et bud som etter det Aftenposten erfarer skal ha vært på to millioner kroner, men svaret fra Vålerenga-ledelsen var unisont:

- Nei!

Ønskes hjem til VIF

Lillebror Abdellaoue har bare ett år igjen av kontrakten sin med Oslo-laget, men før en ny spiss er på plass er det lite aktuelt å selge en av årets største, positive overraskelser i eliteserien. Og - selv med en ny midtspiss på plass kan det også være at man ønsker å satse på Abdellaoue kommende sesong.

Det bekrefter også Martin Andresen i en kort kommentar via VIFs pressesjef.

— Mos er en spiller vi sterkt ønsker oss tilbake til Vålerenga.

— Vi er veldig glade for at Tromsø har fått så god nytte av spilleren vår. Utlånet har vært en suksess både for Tromsø, for oss selv og ikke minst for Mos. Målet var at han skulle modnes og utvikles til en toppspiller, slik at han kunne komme tilbake til Vålerenga som en bedre spiller enn det han var da han forlot oss i begynnelsen av sesongen. Vi gleder oss til at han skal bidra for Vålerenga neste sesong, det har vært planen hele veien, og den ønsker vi å følge, sier VIF-treneren.

Likevel varsler man på Valle at man skal ta en større prat med Mos når han returnerer fra Tromsø etter sesongen, en prat som fort vil avgjøre Abdellaoues skjebne i østkantlaget. Selv er spilleren forsiktig med å spå så mye om kommende sesong.

— Dette får agenten min og klubbene ta seg av. Jeg har kontrakt med Vålerenga neste sesong, og da er jeg innstilt på å spille der.

Trives i Tromsø

Måltyven, som har vært nevnt som landslagskandidat denne sesongen, innrømmer likevel at han har trivdes og trives godt i nord.

— Det har vært en fin tid, og jeg har fått mange nye venner i Tromsø, sier Mos til Aftenposten.no.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk