RBK-sjefen slakter eget forsvarsspill

Kåre Ingebrigtsen mener Rosenborg burde ha slått Lazio.

Publisert: Publisert:

NEDTUR: En svært skuffet Kåre Ingebrigtsen sammen med RBKs organisasjonssjef Trond Alstad i forkant av pressekonferansen etter kampen på Olympiastadion i Roma. Foto: Glen Musk

 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

LAZIO — ROSENBORG 3-1

ROMA (adressa.no): En meget skuffet Kåre Ingebrigtsen mener Rosenborg burde ha tatt tre poeng mot Lazio.

— Vi kan ikke forsvare oss som vi gjorde på de tre målene. Det er juniorfotball og det straffer seg mot Lazio, sier RBK-sjefen til Adresseavisen etter nederlaget i Roma.

To skudd i stolpen, straffebom og en mann mer i 85 minutter hjalp ikke for Rosenborg mot Lazio.

Trønderne ble et nummer for små. Selv om Alexander Søderlund reduserte og ga RBK håp i det 66. minutt, ble det 3-1-tap i Italia.

Les også

RBK poengløse mot ti mann i Roma

— 95 prosent fornøyd

— Jeg er egentlig 95 prosent fornøyd med det vi gjør, sier Kåre Ingebrigtsen, før han ikke legger skjul på hva han mener om forsvarsarbeidet i forkant av Lazios scoringer.

— Vi hadde ikke forventet å ha ballen stort sett hele tiden da vi kom til Lazio. Det ble mer som en kamp i den norske serien. Men vi kan ikke gi bort målsjanser til lag som Lazio.

Det var ikke antydning til smil eller latter hos den vanligvis så humørfylte Kåre Ingebrigtsen da han møtte norsk og italiensk presse på Olympiastadion en liten halvtime etter kampslutt.

— Jeg sitter med en følelse av at vi gjorde det veldig bra. Vi spilte fotball. Men vi kan ikke reise på bortebane og gi bort tre mål. Vi er skuffet. I dag burde vi ha slått Lazio, slår han fast.

Dramatisk start

Kampen på Olympiastadion i Roma åpnet forrykende. Allerede etter to minutter var Lazio-kaptein Stefano Mauri frempå og skaffet corner for vertene. Det påfølgende hjørnesparket førte til to vanvittige Lazio-sjanser.

Først ble ballen headet i stanga. Deretter havnet den hos Mauri som skjøt i tverrliggeren. Rosenborg var heldige som unngikk baklengsmål etter bare to minutter.

BETENKT: RBK-trner Kåre Ingebrigtsen under kampen. Foto: Glen Musk

Tre minutter senere økte dramatikken. Kåre Ingebrigtsen overrasket med å starte med lynkjappe Jørgen Skjelvik på venstrekanten. Lazios midtstopper Mauricio mistet ballen på klønete vis, Skjelvik fikk tak i den og ble felt av Mauricio. Lazio-stopperen ble utvist, og dermed var Rosenborg i overtall etter bare fem minutter.Etter to stangskudd og ett rødt kort tok Rosenborg kommandoen med elleve mann mot ti og skapte sin første store sjanse da Johan Lædre Bjørdal headet en corner like utenfor mål..

Fire ganger i stolpen

Så, etter 27 minutter, ble Alessandro Matri spilt nydelig fri av Antonio Candreva. Matri skjøt kontant forbi André Hansen og i mål. Dermed 1-0 til Lazio på Olympiastadion.

Rosenborg fortsatte å presse på og etter en halvtimes spill var trønderne svært nær ved å utligne. Jørgen Skjelvik fikk ballen på venstrekanten og sendte i vei et skudd som gikk i stolpen. Like etterpå fyrte Mike Jensen i vei et skudd som ble reddet av Lazio-keeper Etrit Berisha.

Fem minutter senere var det Alexander Søderlunds tur til å treffe stolpen. RBK-spisen fikk ballen fra Yann-Erik De Lanlay og stusset den mot mål. Dessverre for Rosenborg ble det ikke uttelling denne gang heller.

Tok ut Dorsin

Etter hvilen fortsatte Rosenborg å presse Lazio tilbake på banen, uten at det førte til noen store sjanser. Lazio var på sin side farlige på kontringer.

Etter 53 minutter fikk Rosenborg-spillerne et knyttneveslag i fleisen da pasningen fra Matri på rutinert vis ble satt i mål av Felipe Anderson. Dermed så det det svært mørkt ut for RBK.

2-0: Felipe Anderson (nr. 10) har sendt ballen i mål forbi RBK-keeper André Hansen. Foto: Glen Musk

En halvtime før slutt valgte Kåre Ingebrigtsen å bytte ut Mikael Dorsin. Inn kom Tobias Mikkelsen. Jørgen Skjelvik ble flyttet ned på back, men fortsatte med sine offensive raid.

— Kan ikke opptre slik

Etter 66 minutter skulle det lykkes for Rosenborg, da Skjelvik kom på kanten og la ballen inn til Søderlund, som på utmerket vis headet i mål. Dermed 2-1 og nytt håp.

Kort tid etterpå var Søderlund frempå igjen etter et nytt innlegg fra Skjelvik. Denne gang gikk ballen utenfor. Håpet om poeng varte i drøye ti minutter, da Lazio fikk straffespark.

André Hansen reddet Antonio Candrevas skudd fra 11-meteren, men Candreva satte inn returen.

Helt på tampen fikk Rosenborg straffespark. Alexander Søderlund misbrukte mulighet og dermed endte kampen 3-1. — Vi ga bort tre mål. De var tre ganger på halvdelen vår og scoret tre mål. Det sier seg selv at vi ikke kan opptre slik, sier en skuffet Ole Selnæs.

Publisert:

Les også

 1. Solskjær fikk se Molde ydmyke Ronny Deilas Celtic

 2. Liverpool slet i Klopps hjemmedebut

 3. Fadese for Tottenham i Belgia

Mest lest akkurat nå

 1. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

 2. Knuste egen mesterskapsrekord – så løp han videre ut av stadion

 3. Koronasmitte på MS «Finnmarken»

 4. Over disse skiene skjulte han vodkaflaskene. Nå kjenner treneren seg igjen i Northugs problemer.

 5. Direkte: Haaland scoret igjen

 6. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

 1. Europa League
 2. SS Lazio
 3. Rosenborg BK