Oilers-treneren ser forbedringsmuligheter tross storseier: – Det mangler litt på effektiviteten

Årets siste kamp i DNB Arena endte med 4–1 seier til Oilers. Det burde blitt mer.

Spencer Humphries ble tomålsscorer i kampen mot Kongsvinger. Her har han akkurat levert skuddet som ender i mål nummer to. Foto: Fredrik Refvem

 • Lars Hjalmarsson
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

DNB Arena: Oilers dominerte det aller meste av kampen da Kongsvinger var på besøk fjerde juledag. I første periode avfyrte vertene 23 skudd mot gjestenes 11. Likevel var det gjestene som først fant nettmaskene.

– Det er sånn Kongsvinger spiller. Vi har puck og trykker, men så tar de oss når vi sovner et øyeblikk, sier Spencer Humphries.

Humphries gjorde comeback etter skade i oppgjøret mot Kongsvinger. Han har vært ute etter å ha fått en puck i ansiktet. Han har fått satt inn en stålplate i ansiktet, og spiller med heldekkende visir på hjelmen for første gang siden han var 15 år.

Les også

Oilers-børsen: «Comeback-backene» imponerte i Oilers-seier

Snudde kampen

Humphries har funnet seg til rette med visiret på, for han scoret Oilers sine to første mål og snudde dermed oppgjøret mot Kongsvinger. Ifølge Humphries selv er det kanskje snakk om at han må bruke visiret i en måned fremover.

– Jeg sier kanskje fordi jeg må se hvordan det går. Fortsetter jeg å score med visiret på, så må jeg jo bare fortsette å bruke det. Det var uvant i starten, men nå føler jeg at ingenting kan skade meg, sier Humphries og legger til:

– Det er uansett deilig å komme tilbake med to mål. Etter skade så har man litt nerver og føler seg rusten. Det forsvant når pucken satt i nettet.

Sliter med effektiviteten

4–1 bør være nok til å notere gledelig romjul i margen. Allikevel er det ikke bare å la det bli med det. Skuddstatistikken fra kampen viser 57 fra vertene og 25 fra gjestene.

Oilers hadde trykket, men slet lenge med å få hull på nullen mot Kongsvinger. Peter Lorentzen som kjemper om pucken. Foto: Fredrik Refvem

Flere av sjansene til Oilers var store, men det ville seg ikke.

– Jeg vil si vi er bunnsolide i 60 minutter, men det mangler litt på effektiviteten. Det må vi jobbe med, sier trener Pål Gulbrandsen.

Spørsmålet er hvordan man jobber med effektivitet i hockey.

– Det handler om detaljer. Vi må passe mer på sånne ting som hvor vi står når pasningen kommer. Ofte er det alt som skal til, sier Gulbrandsen.

Les også

Brennhet Humphries herjet i Oilers’ romjulsfest

Les også

Oilers knuste tabelljumbo Kongsvinger

Seiersrekke

Etter kampen mot Kongsvinger står Oilers med tre strake seiere. I neste runde venter nok en gang Kongsvinger, denne gang på borteis. Dermed er det mulighet for at vi ser starten på en streak.

– Det beste for selvtilliten vår er å vinne kamper. Når vi kombinerer det med at vi får folk tilbake fra skader, så er det veldig bra for laget, sier Gulbrandsen.

I tillegg til Humphries, som ble kåret til banens beste, var Dennis Sveum tilbake i torsdagens kamp.

– Sveum går rett ut og er solid i begge retninger. Han bærer kampen bra, det har vi savnet på backplass, sier Gulbrandsen.

Bortekampen mot Kongsvinger spilles lørdag.

I pausen i torsdagens kamp ble også Aftenbladetsportens bragdpris delt ut:

Les også

 1. Herrem vinner av årets bragdpris – hedret i DNB Arena

Publisert:
 1. Ishockey
 2. Kongsvinger
 3. DNB Arena
 4. Stavanger Oilers

Mest lest akkurat nå

 1. Slåss for å hindre at fullt brukbart hus blir revet

 2. Disse korona­reglene gjelder nå

 3. Kan man bestille en pizza på deling for å få drikke øl? Her er forklaring på skjenkereglene.

 4. 90 smittet i russeutbruddet i distriktet

 5. Frp-profil anklages av Trond Birkedal for å være talsperson for «alt som dreier seg om mørkhudede»

 6. Vi er uenige om mye, men enige om dette: Påstanden til Gjems-Onstad er grov og den er feil