Preget landslagskeeper: - Fotballen blir helt uviktig

Terroren i Paris rammet fotballen. Ørjan Håskjold Nyland forteller om en preget norsk tropp — men er klar på at terroren ikke skal få ramme de norske EM-sjansene.

Ørjan Håskjold Nyland forteller at spillerne har vært samlet og blitt orientert om sikkerhetstiltak i kjølvannet av terroren i Paris.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I forbindelse med fredagens fotballkamp mellom Frankrike og Tyskland smalt flere bomber i nærheten av nasjonalarenaen Stade de France. Stadionet — som neste år skal være EM-vert - var åpenbart et mål for terroristene.

— Det er jo fryktelig triste nyheter. Det preger oss også, og viser at terroraksjoner kan skje når og hvor som helst. Dessverre traff det såpass mange i går. Det setter ting i perspektiv. Fotballen blir uvesentlig når slike ting skjer, sier landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland til Sunnmørsposten.

Les også

Skjerper sikkerheten rundt Norges EM-kamp

— Blir du redd når selv terroren rammer fotballfamilien?

— Nei, egentlig ikke, fordi jeg vet at sikkerheten er skjerpet og beredt. Det har den egentlig alltid vært uavhengig av slike hendelser, men det blir vel litt ekstra fokus på det nå, sier Håskjold Nyland.

I går ble landslagsspillerne samlet for informasjon om terroren i neste års vertsnasjon for fotball-EM. Landslagsspillerne ble blant annet informert om at ungarske myndigheter har varslet ekstra sikkerhetstiltak før søndagens oppgjør.

— Vi hadde ei lita samling, der vi fikk belyst temaer som vi snakker om nå. Men utover det forbereder vi oss til vanlig måte på søndagens oppgjør, sier Volda-keeperen.

Samtidig påpeker Håskjold Nyland kan være en bidragsyter til å bekjempe terroren.

— Vi skulle gjerne vært foruten terroren, men nå får vi sammen jobbe mot det hele vegen. Sammen kan vi skape underverker, sier Håskjold Nyland.

Les også

Frankrike får 7 millioner fotballturister under neste års EM - nå øker terrorfrykten

Fansen føler seg trygge

Foran søndagens avgjørende kvalifiseringskamp har en rekke nordmenn tatt turen til Ungarn. En av dem er Odd Erik Lund, ildsjel i Emblem IL. Han opplever ikke noen frykt blant de norske supporterne.

— Nei, vi har ikke hatt det i tankene. Vi snakker jo om det som har skjedd på en naturlig måte, men det er ikke noe mer enn det, sier Lund.

I forkant av oppgjøret har de norske supporterne blitt guidet på enkelte sikkerhetstiltak.

— Men det handlet mer om forholdet til politiet og den ungarske fansen. Men vi føler at sikkerheten har fokus og at vi er blitt godt ivaretatt, sier Odd Erik Lund.

Hør podcasten etter landskampen mot Ungarn

I den siste utgaven av Aftenpodden Sport forsøker vi å hente oss inn igjen etter det skuffende tapet for Ungarn på Ullevaal torsdag kveld.

Bertil Valderhaug gjester studio og forteller om de gangene han er blitt lurt, og Roger Finjord, kvinnelandslagets sjef, er på besøk og deler både historier fra Alta og tanker om landslaget.

Publisert: