Messi dømt til betinget fengsel - nå anker han

Stjernen har bestemt seg for å kjempe mot dommen.

DØMT: Lionel Messi er dømt for skattesvindel.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Barcelona-stjernen Lionel Messi og hans far, Jorge, er dømt til 21 måneders fengsel. Det melder nyhetsbyrået Reuters. I tillegg må Messi og faren betale en bot på drøyt 20 millioner kroner.

Lionel og Jorge Messi er etterforsket for skattesvik, og skal ifølge skattemyndighetene i Spania ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt.

Men ifølge spanske medier slipper trolig både 29-åringen og faren å sone i fengsel. Det er nemlig vanlig praksis i Spania at fengselsstraffer på under to år gjøres betinget for førstegangsforbrytere.

Les også:

Les også

Bedrageritiltalte Messi eide selskap i skatteparadis

Messi, som har blitt kåret til verdens beste fotballspiller hele fem ganger, har i retten hevdet at det har vært faren hans som hadde full kontroll over hvordan formuen hans ble forvaltet.

— Jeg spilte fotball. Jeg hadde ingen anelse om noe annet, har Messi fortalt i retten.

Skatteunndragelsene skal ha funnet sted mellom 2007 og 2009, og selskaper i Uruguay og Belize skal ha blitt benyttet for å begå forbrytelsene. Det skal dreie seg om penger fra sponsoravtaler. Aktoratet la ned påstand om 22 måneders fengsel for både far og sønn Messi, i tillegg til bøter.

Les også: En annen Barcelona-stjerne

Les også

dømt til ett års fengsel for skattefusk

Messi ga seg for øvrig nylig på det argentinske landslaget.

Onsdag kveld meldte nyhetsbyrået AFP at Messi har bestemt seg for å anke. Messi anser seg som uskyldig, og vil kjempe mot dommen.

Publisert: