Hevder Putins innflytelse gjorde at Arsenal betalte dobbelt så mye for denne spilleren

Avsløringer om overgangen kommer frem i ny bok.

Andrej Arsjavin var etter EM i 2008 en ettertraktet mann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Andrej Arsjavin var en av de store spillerne i EM i 2008, da Russland havnet på tredjeplass. Flere storklubber ble da sultne på den lille midtbanespilleren, som til slutt endte opp i Arsenal.

Arsenal bladde opp 15 millioner pund — drøyt 160 millioner kroner etter dagens kurs - for russeren. Men ifølge vanligvis velinformerte The Independent, var det egentlig dobbelt så mye som Arsenal egentlig hadde lyst til å betale.

Les også

Irritert Putin mener OL-nekt er en «politisk kampanje»

Ifølge avisen var det nemlig frykten for Vladimir Putin som gjorde at Arsenal gikk med på prisen.

Vladimir Putin.

Putin påvirket

Disse opplysningene skal ha kommet frem i boken "The Deal", skrevet av agenten John Smith.

Arsjavin spilte den gang (som nå) i Zenit St. Petersburg, Putins barndomsklubb. Klubben er eid av lederen i det statseide selskapet Gazprom, som svarer direkte til presidenten i Russland. Og det skal ha vært nettopp Putins sterke innflytelse på avtalen som gjorde at klubbene ble enige om summen på 15 millioner pund.

Les også

Per Joar Hansen reiste ut for å finne ut hva Fotball-Norge gjør galt. Nå slår han full alarm.

Det var den russiske deleieren i Arsenal, Alisher Usmanov, som ble bedt om å bruke sine russiske bekjentskaper til å få et gjennombrudd i avtalen. Men det skal likevel ikke ha vært helt enkelt å komme til enighet om avtalen, som kom i boks helt i tolvte time i januarvinduet i 2009.

Lenge så Arsjavin ut til å bli en kjempesuksess.

Tilbake til Russland

Arsjavin så lenge ut til å bli en kjempesuksess i Arsenal, da han både scoret og hadde avgjørende innflytelse på kampene.

Les også

Eksperter mener IOC er feige: - De tør ikke å provosere Russland

Men allerede etter et par år i klubben begynte ting å gå i stå for russeren, og han fikk mindre spilletid. I 2012 retunerte han til Zenit på en låneavtale, før overgangen ble permanent i 2013. For tiden spiller han i klubben Kairat.

Publisert: