Møtes til kompisduell i cupen – men nå har de kuttet dialogen

Når TIL gjester Lyn onsdag, blir det en trenerduell mellom de to kompisene Lars Petter Andressen (29) og Mikal Aaserud (28).

TRENERDUELL: På bildet til venstre er TIL-trener Lars Petter Andressen og Thomas Lehne Olsen, og på bildet til høyre er Lyn-trener Mikal Aaserud.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

TROMSØ/OSLO: De to var trenere i Lyn sammen fra 2008 til 2010 og har vanligvis mye kontakt, men etter at 1. rundeoppsettet kom, ble det svært stille.

– Vi har ikke hatt noe kontakt utenom én twittermelding, noe som egentlig er litt uvanlig. Vi sender ofte noen meldinger til hverandre når Tromsø eller Lyn har spilt kamper, forteller Lyn-trener Mikal Aaserud til iTromsø.

 • Tar ingen sjanser med Sigurdarson

For før cupkampen handler det om å ikke gi bort noen ting gratis.

– Det hadde blitt litt kleint å ha kontakt og så ikke snakke om kampen. Men jeg gleder meg til å møte Lars Petter igjen. Han er en fantastisk bra fyr og god trener, men akkurat nå er vennskapet satt litt på vent, sier Aaserud.

– Vinner 1 av 10

KOMPISER: Her er Mats Møller Dæhli (til venstre), Mikal Aaserud og Lars Petter Andressen.

Andressen gleder seg til å møte Aaserud igjen. – Mikal er en god venn og en veldig dyktig trener. Vi jobbet tett sammen i Lyn og var trenere for spillere som Mats Møller Dæhli, Caroline Graham Hansen og Morten Thorsby, sier Andressen.

Den gamle storheten Lyn er nå i 3.-divisjon. På treningene gleder spillerne seg til å møte Morten Gamst Pedersen – hvis han spiller da. Men Oslo-klubben tror oppriktig at de kan slå ut eliteserielaget på Bislett onsdag.

– Selvfølgelig. Uansett hvilken kamp vi går til, så legger vi opp til en plan for å vinne. I ett av ti cupoppgjør mot Tromsø på Bislett, tror jeg vi kan vinne. Her vil vi spille foran våre egne supportere og Tromsø skal spille på et uvant underlag, argumenterer Aaserud.

Cupsmell i fjor

Mange husker nok at TIL gikk på en lei cupsmell mot Senja i 2. runde i fjor. Men det var riktignok en spillergruppe som slet med dårlige resultater og rufsete selvtilit.

– Jeg har sett Tromsøs kamper mot Odd og Strømsgodset i år. De har vært bunnsolide. Tromsø spiller med relativt lav risiko i etablert angrep. Og defensivt er det mange lag som kan misunne deres gode organisering. Dette blir vår klart tøffeste kamp i hele år, sier Aaserud.

Spørsmålet er om hvor mye TIL kommer til å bytte på laget.

– Vi får se litt. Vi ønsker veldig å vinne kampen og vet det kan bli tøft. Vi ønsker å stille med et godt lag som kan vinne kampen, sier TILs assistenttrener, Lars Petter Andressen.

Mikal Aaserud er for øvrig også journalist i VG-sporten.

– Jeg tviler sterkt på at VG skal dekke kampen. Jeg prøver å skille disse to jobbene, men sportssjef Øyvind Brenne har vært veldig nysgjerrig på taktikken. Det kan jeg si, uttaler Aaserud.

Og det er lurer nok også Lars Petter Andressen på.

Les også

 1. Tar ingen sjanser med Sigurdarson

 2. Helstrup håper å få Bodø-gutter til TUIL

 3. Gamst: - Runar har alt i seg. Han kan ha en fantastisk fremtid foran seg

 4. - Mange har skrevet at de har opplevd mye av det samme, men ikke turte å si noe

 5. Etter 13 kreftbehandlinger i løpet av et år, kan Bjørn (26) glede seg til en spesiell cupkveld

Publisert:
 1. Fotball-NM
 2. SFK Lyn
 3. Tromsø IL

Mest lest akkurat nå

 1. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

 2. Korvetten AS begjært konkurs

 3. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

 4. Full fyr i bil - ingen skadet

 5. Han mener livet blir bedre med lavere forbruk. Stadig flere tenker sånn

 6. Oilers slet nok en gang mot bunnlaget: - Vi roter det til