Politiet har nye opplysninger i overgangssaken

<p>Siktede VIF— og Stabæk-ledere må inn til nye avhør.</p>

stenegunnarsson
 • Silje Dyregrov
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

— De siktede ble avhørt ganske tidlig i etterforskningen. Siden er det kommet frem en del opplysninger i saken, både i forhold til beslagene som er gjort, og det som er kommet frem i avhør, sier Morten Stene, politiadvokat ved Asker og Bærum politidistrikt, til bt.no.

Derfor ønsker politiet nå å ha oppfølgingsavhør av de fem siktede i overgangssaken rundt Veigar Páll Gunnarsson. De siktede er Inge André Olsen (sportslig leder i Stabæk), Truls Haakonsen (tidligere sportsdirektør i Vålerenga), Erik Loe (tidligere styreleder i Stabæk Fotball), Lars Holter Sørensen (styreleder i Stabæk Fotball AS), og et ikke navngitt styremedlem i Stabæk Fotball AS

Avhør av vitner

Politiet har også en del annet arbeid som gjenstår i saken.

— Vi har tatt beslag i mye elektronisk lagret informasjon. Det har vi holdt på å gjennomgått, og her gjenstår det litt arbeid. Vi vil også avhøre noen vitner, sier Stene, som ikke vil si noe om hvem disse vitnene er.

Etterforskningen vil holde på i alle fall en måned til, ifølge Stene. Da vil politiet bestemme seg for om de skal sende forslag om tiltale av de siktede til statsadvokaten.

- Vi vil gjøre en samlet vurdering på dette når etterforskningen er avsluttet. Det blir ingen enkeltvis avgjørelse om personer underveis, sier Stene.

Vålerenga hentet sist sommer Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk for 1 million kroner. Gunnarssons tidligere klubb Nancy skulle ha 50 prosent av salgssummen. Senere avslørte TV 2 at Vålerenga hadde sikret seg en opsjon på Stabæks talent Herman Stengel (16) for 4 millioner kroner.

FAKTA

19. desember 2008: Veigar Páll Gunnarson skrev under en treårsavtale med franske Nancy, men fikk knapt spilletid.

30. november 2009: Islendingen gjorde vendereis og ble enig med Stabæk om en treårsavtale.

26. juli 2011: Gunnarssons agent opplyste at Stabæk-spissen var enig med Rosenborg om kontrakt, men at klubbene foreløpig ikke var enige om prisen.

28. juli: Gunnarsson takket nei til Vålerenga-kontrakt.

30. juli: Det ble kjent at Gunnarsson likevel valgte overgang til Vålerenga fra Stabæk.

31. juli: I sin avskjedskamp for Stabæk mot Start (4-1), scoret Gunnarsson to mål og la opp til ett.

12. oktober: TV 2 avslørte at Stabæk solgte Gunnarsson «altfor billig» (1 million kroner) til Vålerenga. Nancy fikk betydelig færre penger for videresalget og ble den store økonomiske taperen på overgangsavtalen. Kanalen hevdet at Rosenborg hadde budt 5 millioner kroner for spissen, men at Vålerenga fikk tilslaget på en femdel av den summen.

13. oktober: Norges Fotballforbund krevde all dokumentasjon på bordet for å granske saken rundt Gunnarsson-overgangen mellom Stabæk og Vålerenga.

27. oktober: Påtalenemnda i Norges Fotballforbund anmeldte Stabæk, Vålerenga og tre av klubbenes ledere for bevisste forsøk på å lure den franske fotballklubben Nancy for penger. Samme kveld trakk Erik Loe seg midlertidig fra styreledervervet i Stabæk.

31. oktober: Sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga fikk innvilget permisjon ut sesongen.

8. november: TV 2 avslørte at også Rosenborg hadde til hensikt å snyte Nancy for penger. Klubben ville gi 1 million kroner for Gunnarsson og 4,25 millioner for Johan Andersson på en avtale som skulle gå ut ved sesongslutt.

17. november: Asker og Bærum politidistrikt besluttet å etterforske overgangssaken.

22. november: Norges Fotballforbund trakk anmeldelsen av Haakonsen fordi han ikke har medlemskap i et organisasjonsledd. Han kan derfor ikke forfølges for eventuelle brudd på forbundets regler.

30. november: Asker og Bærum politidistrikt gjennomførte ransaking i klubblokalene til Stabæk og Vålerenga. Stabæks sportslig leder Inge André Olsen og Vålerengas permitterte sportsdirektør Truls Haakonsen ble pågrepet og tatt inn til avhør.

20. januar: Norges Fotballforbund avviser saken mot Stabæks sportslige leder Inge André Olsen.

Les også

 1. Politiet søkte hjelp hos Ole Gunnar Solskjær

 2. Stabæk måtte låne penger av Vålerenga

 3. Nancy må svare norsk politi om overgangssaken

 4. NFF dropper saken mot Stabæk-sjef

 5. Politiet har gjort avhør på Island

 6. Haakonsen skal jobbe videre for VIFs aksjeselskap

 7. Ny siktelse i overgangssaken

 8. 385 saker å granske

 9. Flere kan bli siktet

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ber om tips etter trafikkuhell i Hillevåg

 2. 106 nye er smittet i Stavanger

 3. Økonomer: Vinteren blir trolig rådyr – du bør stramme inn nå

 4. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 5. Usikker tilstand på Folken-bygget

 6. Ned i vekt? Bli kvitt mage­fett? Her er årets mest populære kost­holds­råd