Nok en AaFK-spiller forsvinner gratis

Akeem Latifu er den tredje AaFK-spilleren som forsvinner gratis i løpet av vinteren. Det betyr at Trond Fredriksen må hente enda flere spillere.

Uviss framtid: Akeem Latifu kom til AaFK på lån sommeren 2013. Den kommende vinteren ble overgangen gjort permanent. Latifu har spilt fast på AaFKs høyreback siden, men har kanskje ikke hatt den utviklingen som flere hadde håpet på. Nå er AaFK-tiden over for Latifu. Foreløpig er framtiden uviss. Arkivfoto: Alexander Worren
 • Eirik Nesset Hjelvik
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Fra før av er det klart at Michael Dyrestam og Jo Nymo Matland ikke blir med AaFK videre.

Begge hadde kontrakter som gikk ut etter årets sesong.Nå er det også klart at heller ikke Akeem Latifu blir med AaFK inn i 2016-sesongen.

– Per i dag har ikke Akeem noe kontraktsforslag fra AaFK, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

Utlåmodig: Trond Fredriksen har forståelse for at supporterne er utålmodig og vil ha spillere inn. Arkivfoto: June R. Johansen

Han minner om at alt kan snu i fotballen, men ifølge trener Trond Fredriksen er det særdeles lite sannsynlig med en snu-operasjon i siste liten.– Det har jeg ingen tro på. Mitt utgangspunkt er at han har takket nei til oss, og da forholder jeg meg til det, sier Fredriksen.

– Hva tenker du om det?

– Det er jo sånn fotballen er blitt da. Litt synd er det selvfølgelig, siden han har hatt en god sesong og en fin utvikling. Men nå gjelder det å få inn en spiller som er bedre enn Akeem. Vi har spillere i kikkerten og håper ting skal ordne seg, sier Fredriksen.

Ser etter keeper

– Hva med Sten Grytebust, han vil heller ikke forlenge foreløpig?

– Selv hvor sterkt og hardt vi ønsker Sten videre, kan vi ikke vente for lenge på han heller. Per i dag er ikke Sten AaFK-spiller lenger fram enn til 31. desember. Det er det jeg jobber ut ifra. Det betyr igjen at vi nå er på utkikk etter en keeper. Vi må ha en keeper på plass når vi starter opp igjen 6. januar, sier Fredriksen.

Den siste av årets AaFK-spillere som fortsatt ikke er gjort opp status på, er Magne Hoseth.

– Vi er litt i «venteboksen» der, om det er et uttrykk som finnes. Magne bidro sterkt for oss i år og jeg er overbevist om at han har flere gode år foran seg, men vi ønsker å se an den totale situasjonen før vi tar en avgjørelse på han, sier Fredriksen.

Må hente mange

Latifu-avskjeden betyr at hele tre forsvarsspillere har forsvunnet fra AaFK siden sesongslutt. Om man ser bort fra Marlinho – som spilte for AaFK i høst – har ingen nye kommet inn.

– Det er ingen tvil om at vi har en jobb foran oss. Spesielt defensivt er vi avhengig av å forsterke oss. I fjor slapp vi inn 57 mål, og det er klart at vi ikke kan gjøre det i 2016 om vi ønsker å oppnå ambisjonene våre. Nå som vi har mistet en del defensive spillere er det ingen tvil om at vi prioriterer å hente inn det for øyeblikket. Både Matland, Dyrestam og Latifu skal erstattes, sier AaFK-trener Fredriksen.

I tillegg har AaFK i lang tid ønsket seg en offensiv trussel.

– Du må ha inn ganske mange nye i løpet av vinteren?

– Jada, det er sant. Mitt budskap er at vi jobber med det. I likhet med alle andre er jeg veldig utålmodig. Det er mulig det er fordi jeg er fersk i gamet, men jeg skulle selv ønsket at alt ordnet seg mye kjappere. Samtidig må vi være sikre på forsterkningene. Vi har ikke råd til å bomme, sier Fredriksen.

I likhet med Fredriksen har klubbdirektør Henrik Hoff forståelse for at supporterne begynner å bli utålmodige.

– Vi håper vi skal få inn en spiller eller to før jul. Tida får vise om vi får det til, men plutselig faller brikkene på plass, sier Hoff.

Les også

 1. Slik spilles eliteserien 2016

 2. Slik blir AaFKs sesongoppkjøring

 3. Anbefaler AaFK å satse på spillerkjøp framfor sportslig leder

 4. Aalesund dropper islending

 5. Matland klar for belgisk klubb: – En drøm som går i oppfyllelse

 6. Urke usikker på Hødd-framtida

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 2500 biler fast i snøen på E18

 2. - Tung beskjed å få før jul

 3. Dette er de nye korona­tiltakene

 4. Tomt for selvtester

 5. Slik kom omikron til Norge med reisende. Deretter skjedde alt lynraskt.

 6. Slik gikk diskusjonen om de nye tiltakene