Her skjønner hun at bronsen er i ferd med å glippe

Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten må ta til takke med den sure fjerdeplassen i OL.

TUNGT: Magnus Nedregotten og Kristin Moen Skaslien drømte om OL-medalje. Men bronsefinalen mot OAR (Olympic Athletes from Russia) gikk ikke slik de ville. Foto: Rune Petter Ness

  • Christian Skare Stendal
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

GANGNEUNG: - Jeg har det ganske kjipt. Det var tøft utpå der, sier Moen Skaslien til Adresseavisen etter bronsefinaletapet.

De nye norske curlingyndlingene har skapt engasjement hjemme etter en solid OL-turnering. Canada ble riktignok for sterke i semifinalen, og i bronsefinalen mot de russiske utøverne (OAR) havnet Norge under tidlig.

Det klarte de aldri å komme tilbake fra, men i den sjuende omgangen hadde det norske laget muligheten til å utligne.

Les også

Full forvirring for samboerparet: - Kristin, hva er det du sier? Vil du ikke spille med meg?

Så de var i trøbbel

Det var imidlertid avhengig av at Nedregotten traff på sin siste stein, men i stedet sendte han den mellom to russiske steiner og gjennom boet.

Der og da så Moen Skaslien fra Oppdal at medaljen var iferd med å glippe. Det viser også bildene Adresseavisens fotograf fanget av øyeblikket.

– Ja. Det var faktisk et håp. Vi hadde muligheten, og hadde vi tatt to poeng i den sjuende omgangen hadde vi vært likt. Da kunne alt skjedd, sier hun.

HOLDT PÅ HÅPET: Nedregotten trodde på norsk comeback, helt til det ikke var mulig lengre. Foto: Rune Petter Ness

Nedregotten gled bort til henne og forsøkte å muntre henne opp, og sier til Adresseavisen at han fortsatt trodde det var mulig å komme tilbake i kampen.

Russerne, som curlet solid gjennom hele kampen, fulgte opp med en stein som sørget for at de lå inne med fire poeng før Skaslien skulle avslutte omgangen.

– Jeg treffer sånn halvveis, og den ble ikke god nok den heller, sier hun om omgangen som endte med et russisk poeng - og 7–4-ledelse før den siste omgangen.

Der spilte OAR nærmest perfekt, og bronsen var tapt for Norge.

GRATULERTE: Moen Skaslien gratulerte det russiske laget og Anastasia Bryzgalova med seieren etter kampen. Foto: Rune Petter Ness

– Det var surt. Det føltes bra ut i dag, og vi hadde spenningen på riktig nivå. Vi gledet oss virkelig til å spille denne matchen, sier Nedregotten.

Han måtte se makkeren trøble med de første steinene gjennom hele kampen.

– Det gjorde at vi måtte jage i nesten hver omgang. Da ble det tøft på slutten, og det bare ville seg ikke i dag, sier Skaslien.

Bakpå fra start

OAR utnyttet at Skaslien slo i guarden med sin siste stein i den første omgangen, og dro inn for to poeng. Dermed var den norske duoen bakpå fra start.

Men da de skulle komme om kapp i den andre omgangen, ble de satt under press av det russiske paret. Anastasia Bryzgalova la en strålende sistestein, som gjorde at Skaslien måtte spille på ytterst små marginer for å berge et norsk poeng. Det gikk så vidt ikke, og russerne stjal til 3-0.

Les også

– TV-seerne vil høre det dersom jeg sier «Kristin, di forbaska kjerring»

Skadebegrensing

Den tredje omgangen startet også svakt, og både Skaslien og Nedregotten begynte å se bekymret ut. Men tre bunnsolide steiner fra Nedregotten gjorde at Skaslien fikk muligheten til å sikre Norge to poeng med sin siste for omgangen. Det gjorde hun, og kunne fornøyd konstatere at Norge reduserte til 2-3.

UTFORDRING: Det russiske laget ble en vanskelig oppgave for Kristin Moen Skaslien og Magnus Nedregotten. Foto: Rune Petter Ness

I den siste omgangen før pausen fikk Norge trøbbel. Russerne hadde to strålende steiner i sentrum av boet før Skaslien skulle avslutte omgangen for Norge. Hun la en guard for å unngå at OAR skulle klare å ta et tredje poeng. Heldigvis for Norge ble det bare to russiske poeng, men det norske curlingparet gikk til pause med 2-5 og et vrient utgangspunkt for de siste fire omgangene.

PAUSEPRAT: Nedregotten og Skaslien i diskusjon med trener Thomas Løvold i pausen. Foto: Rune Petter Ness

Det startet godt. Norge lå an til å ta to poeng gjennom hele den femte omgangen, og det var også det de gjorde da Skaslien slo vekk russernes bestestein, og ble liggende igjen med sin egen, med omgangens siste.

Det norske laget brukte mye tid i starten av kampen, og begynte å komme i tidstrøbbel i den sjette og tredje siste omgangen. Med den siste steinen kunne russerne, med en svært presis takeout, sørget for tre nye poeng - og langt på vei avgjort kampen i Gangneung.

I stedet rensket de boet for steiner, og ble liggende igjen med sin egen - og endte opp med kun ett. Dermed sto det 6–4, og det var muligheter for Norge foran avslutningen.

Trengte drømmeavslutning

Tiden begynte å stresse dem, og det var stadig et tema under diskusjonene på isen. De lå likevel an til å kunne ta to poeng i den nest siste omgangen, men da Nedregotten gikk rett gjennom boet med lagets nest siste stein, fikk russerne en unik mulighet.

De hadde de fire beste steinene før Skaslien skulle avslutte omgangen. Dermed var presset stort på oppdalingen, som ikke traff optimalt. Det gjorde at OAR stjal et nytt poeng, og ledet 7–4 før den avsluttende omgangen.

Norge hadde behov for en drømmeavslutning for å ta bronsemedaljen, men den russiske duoen curlet sterkt i den siste omgangen og lot aldri nordmennene få muligheten til å ta de tre poengene de behøvde.

Dermed endte det med den sure fjerdeplassen for Skaslien og Nedregotten.

Publisert:
  1. OL
  2. Curling
  3. Vintersport

Mest lest akkurat nå

  1. Mann (47) omkom i arbeidsulykken i Tysvær – navnet frigitt

  2. Viking-trenerne ofret nattesøvnen etter RBK-ydmykelsen

  3. Gir seg etter ni år i Sola: – Lurte nesten på hva jeg hadde sagt ja til

  4. Kommuner kan få beholde vaksine­doser likevel

  5. Bil havnet i murvegg på industriområde i Sandnes

  6. Stavanger kommune risikerer millionregning