Leeds snur - denne logoen forkastes

DRAKTBLOGGEN: Leeds United presenterte ny logo onsdag. Det gikk ikke så bra.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Leeds United kunne stolt annonsere en ny logo fra 2018/19-sesongen. Klubben hevder at et 10.000 personer har vært involvert i prosessen fram til ferdig logo.

Et av hovedargumentene for den nye logoen, er at supporterne vil ha en forandring, og at få var veldig knyttet til dagens logo.

Men etter reaksjoner fra supporterne, har ledelsen nå valgt å ta en ny runde før logoen bestemmes.

– Basert på tilbakemeldingene vi har fått, ble det klart for oss at prosessen rundt logoen ikke hadde vært grundig nok. Derfor vil vi nå konsultere supporterne våre i en ny runde. Vi ønsker ikke å ha en logo som mesteparten av supporterne ikke tror på, sier Leeds-sjef Angus Kinnear til lokalavisen Yorkshire Evening Post.

Det er bra, for denne logoen bommer dessverre ganske grovt for en såpass tradisjonsrik klubb. Helt greit med et mer moderne uttrykk, men dette kaster alle tradisjoner på båten, og ligner ikke en logo for en fotballklubb i det hele tatt.

Klubben hevdet at dette var en logo som skulle vare i 100 år, men to timer etter at den var presentert, var det kommet inn 11.000 signaturer på en underskriftkampanje mot logoen.

Og nå ender det altså med at forslaget trekkes tilbake.

Leeds-logoene gjennom historien.
Leeds: 'This crest is ready to last us over 100 years.' *2 hours later* Petition to get rid of new crest with ov… https://t.co/JKlvTNia0Q

Her er noen andre eksempler på logokrøll innen fotballen de siste årene:

Norge

Dragelogoen som aldri ble brukt i kamp.

I 2008 presenterte Norges Fotballforbund landslagets nye logo. Det ble såpass lite populært at drakten aldri ble brukt i kamp - og flagglogoen fortsatte å bli brukt. Draktene med dragelogo ble solgt til kostpris til ivrige samlere.

Start

Start har nye eiere, og fikk ny logo. Den varte ikke lenge.

Start har en ny giv i klubben, og med nye eiere skulle det også komme ny logo. Stormen ble sterk da logoen ble presentert, og etter hvert endte det med at den tradisjonelle Start-vimpelen ble beholdt, om enn i en mer moderne utgave.

Juventus

Juventus: Gammel logo til venstre, ny til høyre.

Det ble ramaskrik da Juventus presenterte sin nye logo, bygget på tanken om bokstaven J og svarte og hvite striper. Av de nevnte logoene her, synes jeg denne faktisk kan gå an. Tross protestene er også denne logoen i bruk i dag.

Hva synes du? Har du flere eksempler på mislykkede logobytter? Legg inn kommentar nederst på siden!

Publisert: