Da Daniel Braaten strøk prøvespilleren på kinnet, skjønte Brann-sjefen at de måtte hente ham

Brann-sjefene hyller Braaten for rollen han tar i garderoben.

KJAPP SUKSESS: Daniel Braaten (til h.) har slått til fra start av i sin Brann-karriere. Sportssjef Rune Soltvedt mener Braaten og Brann er som hånd i hanske. Her er Braaten i aksjon mot Bodø/Glimt på Stadion.
Publisert: Publisert:
KJAPP SUKSESS: Daniel Braaten (til h.) har slått til fra start av i sin Brann-karriere. Sportssjef Rune Soltvedt mener Braaten og Brann er som hånd i hanske.
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Daniel Braaten (34) er årets store overraskelse i Brann-laget. Han ble møtt med minimale forventninger da han skrev under på en ettårskontrakt i vinter. Supportere avskrev ham som en på vei ned. Fjorårssesongen i Vålerenga var svak.

Men i rød drakt har Braaten spilt fletten av mang en motspiller. På spørsmål om hvorfor det har gått så bra, svarer Braaten med fem ord.

— Gode lagkamerater og mye spilletid!

I klubbledelsen hylles Braaten ikke bare for spillet sitt, men også for å være den figuren han er i spillergruppen.

— Daniel Braaten er en fantastisk historie. Han har kanskje vært vår beste mann. Ikke bare er han en god spiller, han er en fantastisk type også, sier Branns trener, Lars Arne Nilsen.

  • Les stort jubileumsintervju med treneren her.

Myten om den tidligere landslagsspilleren sier at han kan være sløv og lat. Trener Lars Arne Nilsen mener det er tvert imot.

— Folk tror han er useriøs, fordi han kan se litt laidback ut. Men han er den som er trener mest, er først ut på feltet, står lengst igjen, rydder mål og passer på ungguttene. Han har vært en kjempesuksess for oss på alle måter. En åpenbaring, sier Nilsen.

Sportssjefens Braaten-øyeblikk

Det er altså uvanlig sterke ord Nilsen bruker om Braatens første måneder i klubben. Muligens er treneren lettet over den kjappe suksessen.

BT vet at det ikke var rørende enighet i Brann-ledelsen om å hente Braaten, men Nilsen var sterkt for å gjøre det. Han mente å se et potensial veteranen ikke fikk ut.

Den øverste ansvarlige for spillerkjøp i Brann, Rune Soltvedt, ble «Braaten-frelst» etter på treningsleir i Florida.

— For min del var det en episode jeg bet meg merke i da. Jeg fikk en bekreftelse på Braatens menneskelige sider, som gjorde at jeg tenkte «han må bare komme til Brann», sier Soltvedt.

Jeg er bare meg selv, jeg. Det er sånn det er. Jeg bidrar med det jeg kan. Daniel Braaten

Det var treningskamp. Brann hadde en prøvespiller fra USA med på laget.

— En ung spiller som det lugget litt for, han fikk det ikke til. Etter en veldig dårlig involvering i kampen, var det én person som kom bort. Daniel strøk ham over kinnet. Da tenkte jeg «du er typen!», forteller Soltvedt.

Sportssjefen fortsetter:

— Det er jo ikke slike øyeblikk man skal basere seg på, men det var talende. Vi hadde også referanser som beskrev ham på samme måte. Braaten er veldig flink å ta seg av de andre og se menneskene rundt seg. Han er en enorm personlighet når det kommer til å bry seg om andre.

GOD: Daniel Braaten er en av dem som får skryt.

Braaten, som lar seg intervjue mens han skifter sko etter en trening på Stadion, reagerer på beskrivelsene med et skuldertrekk.

— Jeg er bare meg selv, jeg. Det er sånn det er. Jeg bidrar med det jeg kan, sier Braaten.

Trodde på miksen

Avtalen Brann til slutt fikk i havn med Braaten, var gunstig for klubben. En ekstern giver betaler spillerens lønn. Det var ingen overgangssum i bildet.

— Med vår økonomi har vi måttet ta noen sjanser på overgangsmarkedet. Det er ikke sikkert du treffer på dem du føler deg sikrest på, men du kan treffe på noen. Det kan man aldri vite når man henter spillere, sier Lars Arne Nilsen.

— Vi trodde at Bergen, Brann og Braaten ville bli en veldig god miks. Han viste i USA at han har tatt vare på kroppen sin og er råsterk. Jeg ble mer og mer overbevist om at han var rett for oss. Hvis jeg skal beskrive det med ord nå, vil jeg si at det er utrolig kult at Daniel Braaten spiller i Brann. Det er hånd i hanske, sier Soltvedt.

- Å få spille eliteseriefotball i en storby kimser jeg ikke av, sa Daniel Braaten på Gardermoen i januar.

Og spilleren kan ikke si annet enn at han trives i den nye klubben. Selv mener han også at han var en god spiller i Vålerenga for et år siden.

— Men jeg fikk ikke vist det noe særlig. Det var mange ting som spilte inn. Hadde jeg prestert som jeg vet at jeg kan, ville jeg nok spilt mer enn jeg gjorde.

Så spørs det da, om han merker alderen etter hvert.

— Så lenge jeg får varmet opp går det greit, sier Daniel Omoya Braaten.

Mer Brann-stoff:

Les også

«Brann er mest vant til å bruke og sløse. Nå må det spinkes og spares.»

Les også

Det blir smalhans for spillerkjøp i Brann til sommeren

Les også

Kjøpene i Nilsens Brann-tid: Fra terningkast 1 til 6

Sett denne om barnefotball?

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk