- Hull-fansen vil like at Markus er sønn av «Rambo»

Slik tror tidligere trønderske PL-stjerner at Henriksen vil klare seg i Hull.

Bjørn Tore Kvarme og Vegard Heggem vet hvordan det er å spille i Premier League.
  • Ole Sagbakken
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg synes det er veldig spennende med Markus, sier Vegard Heggem til Adresseavisen.

— Jeg har ikke veldig god kontroll på stallen til Hull, men jeg tror det er gode muligheter for spilletid. Et naturlig steg for ham, mener Bjørn Tore Kvarme.

LES OGSÅ:

Les også

Henriksen-salg betyr ingenting for Rosenborg

— Må klype meg i armen

Heggem (41) og Kvarme (44) er to av trønderne som har opplevd det som Markus Henriksen nå skal gjennom. De to spilte for Liverpool i toppen av engelsk fotball, og var faste på laget såfremt de var skadefrie.

LES OGSÅ:

Les også

- Dette bildet bør være ren motivasjon for unge, trønderske spillere

Heggem, som i dag driver med laksesturisme i hjemkommunen Rennebu, kjenner igjen følelsen 24-årige Henriksen satt med da han skrev under papirene for Hull rett før overgangsvinduet stengte onsdag kveld.

— Det var veldig stort for meg. Guttedrømmen. Rent sportslig var det fantastisk å være på lag med noen av verdens beste spillere. Michael Owen var en av de største navnene i verdensfotballen på den tida, og jeg trente med ham hver dag. Vi spilte mot noen av verdens beste spillere. Jeg fikk virkelig testet meg selv, sier Heggem – som fortsatt får frysninger når han snakker om tida på Anfield.

— Klubben vil ha en spesiell plass hos meg for alltid. Jeg føler sterkt tilhørlighet til Liverpool som klubb og kulturen rundt. Oppholdet i Liverpool gjorde noe med meg for alltid. Jeg tar meg selv i det i dag, også – særlig når jeg er tilbake og ser kamper. Jeg må nesten klype meg selv i arma når jeg tenker på at jeg har vært en del av det, sier han.

LES OGSÅ:

Les også

Bekreftet på overtid: Markus Henriksen klar for Premier League

LES OGSÅ:

Les også

Kjedelig Norge får tyn: - Litt vel frekt å kreve inngangspenger?

— Voldsomt steg

Kvarme er i dag rådgiver for blant andre Pål Andre Helland og England-proff Alexander Tettey. Han husker Liverpool-tida som et voldsomt steg opp fra hverdagen i Rosenborg.

— Jeg kom rett fra Rosenborg, og det var et voldsomt steg opp for min del. Det gikk veldig fort, og plutselig var jeg der med alle stjernene. Det var en stor opplevelse, og jeg hadde to og et halvt veldig gode år i Liverpool, sier han.

LES OGSÅ:

Les også

Norge pepet av banen etter begredelig tap foran 20.000 tomme seter

Les også

Oversikt: Her er de største overgangene på Deadline Day

Spillestil som passer

Nå skal Henriksen først møte Tyskland, deretter venter Burnley, Arsenal og Liverpool. De tidligere England-proffene, som begge kom rett fra RBK, tror det er godt for Henriksen å ha fire år i Nederland i sekken når han nå entrer balløya.

— Han har blitt en bærebjelke i AZ, scorer mange mål og har åpenbart tatt steg, sier Heggem – og legger til:

— Som type skulle han være ideell for Premier League. En boks-til-boks-spiller som fighter hardt, tar løpene og ikke er redd for duellene. Han er fysisk sterk, og har de ferdighetene som jeg tror mange managere ser etter.

— Jeg vet at Markus har hatt lyst til å prøve seg der lenge, sier Kvarme.

— Han har vært fire år i Nederland, og har gjort det bra. Det er mulig at steget kan bli for stort, men jeg tror han kan fikse det, sier Kvarme.

Heggem tror også pappa Trond kan være god å ha med seg når 24-åringen skal sjarmere Hull-supporterne:

— Jeg tipper at det ikke tar lang tid før de plukker opp at faren hadde tilnavnet Rambo. Det tror jeg de kan like borti der, gliser Heggem.

Publisert: