Sundby: - Tror aldri noen vinner i Kollen på blanke ski

Nå vil han vinne rennet han aldri har vært best i.

Her er Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug på pressekonferansen før Kollen-femmila.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

HOLMENKOLLEN (aftenposten.no): De to store favorittene før lørdagens femmil i Holmenkollen møtte pressen sammen dagen før den store manndomsprøven.

Petter Northug har pekt ut Martin Johnsrud Sundby som den store favoritten. De mentale forberedelsene har de to holdt på med en måneds tid.

— Det er jo et løp man må forberede seg på en stund. Et mentalt løp hvor mye må jobbes med i hodet. Jeg tipper både jeg og Petter begynte å tenke på det like etter Tour de Ski, sa Sundby.

Han har brutt barrierer denne sesongen, og vant blant annet 15 km klassisk i NM på blanke ski. Northug har vært blant dem som har spekulert i om Sundby kan finne på å gå en runde på blanke ski i Kollen.

— Jeg tror aldri vi kommer til å se noen vinne på blanke ski på femmilen i Holmenkollen, sa Sundby.

LES VÅR FORHÅNDSSAK FØR FEMMILA: Ekspertene tror en forbannelse blir brutt i Kollen.

- Lukter svidd av Northug

Northug pekte på at det er gått mye hardere på fellesstartene denne sesongen enn hva tilfellet har vært de siste årene. Sundby er blant dem som har satt farten.

— Jeg tror det blir gått hardt og at det ikke er så mange igjen til slutt. Det er det man må forberede seg på, sa Northug.

For Sundby er femmilen i Kollen et av rennene han fortsatt ikke har vunnet. Han sa selv at han nå har prøvd i ti år uten å lykkes. Både han og Northug anser det for å være det viktigste enkeltrennet i løpet av verdenscupsesongen.

For to år siden var Sundby veldig nærme.

— Vi var fire igjen til slutt. Det var et himla tøft løp og jeg var sikker på at jeg hadde det i lommen. Så lurte Daniel Richardsson meg på slutten, sa han.

Etter Northugs seier på sprinten i Drammen regner Sundby med trønderen som en av de sterkeste utfordrerne.

— Det er vel som det pleier å være i februar når Northug begynner å prikke inn mesterskapsformen, da lukter det som regel svidd, sa han.

Aftenpodden Sport diskuterer høydehus: - Idrettens gråsoner bør farges svarte. Lytt til denne ukens podcast her:

Publisert: