Graabak langet ut mot det meste etter første kombinertkonkurranse: - Ikke alt som var så godt gjennomtenkt

Jørgen Graabak blåste ut etter å ha mislyktes onsdag. Nå sier den regjerende olympiske mesteren at han kan ha dratt det litt langt.

BLÅSTE UT: Følelsene lå utenpå da Jørgen Graabak misset i hopprennet i OLs første kombinertkonkurranse. Alt var nok ikke like gjennomtenkt, innrømmer han.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

PYEONGCHANG: - Det er synd når du ser at snowboarderne får for lite fart i motvinden, utfor og slalåm blir utsatt, i langrenn er det mye vind, i hoppbakken er det mye vind. I Pyeongchang kan du ha OL i bob og isdans, sa Graabak til Adresseavisen etter å ha landet langt oppe i den lille bakken i den første kombinertkonkurransen i OL.

Han hadde svakere vindforhold enn de aller fleste, og endte opp med å starte langrennet godt over to minutter bak de beste. Også verdenscuptoer Jan Schmid fikk dårlige forhold.

Les også

Graabak fyrer løs mot OL-byen: – Pyeongchang kan ha OL i bob og isdans

– Kommer noen gloser

Graabak var helt sjanseløs på en pallplass, og formelig kokte over av frustrasjon – også etter å ha gått i mål til 18.-plass.

- Når du står i et OL og føler du ikke har sjansen, da kommer det noen gloser. Da er det ikke alt som er så godt gjennomtenkt. Det er mulig jeg dro det litt langt, men det er mye følelser når du ikke lyktes helt i et stort mesterskap, sier han nå.

BEDRE STEMNING NÅ: Verken Graabak eller Jan Schmid var spesielt heldige med forholdene i den lille bakken, og begge var frustrerte etter rennet. Nå ser de lysere på livet igjen.

Hendelsen har ikke vært et tema i etterkant.

- Jeg kan skjønne Jørgens spontane reaksjon. Det er utrolig frustrerende å oppleve det som skjer. To av våre blir tatt fra muligheten. Det er selvfølgelig alltid vanskelig å si hvor de havner, men de var sjanseløse til å være med i en kamp de mener de kunne være med i, sier landslagssjef Kristian Hammer.

Les også

Norges trener slakter juryen - nå slår renndirektøren tilbake

Fire år siden gullet

Adresseavisen møter Graabak på dagen fire år etter at han ble olympisk mester i Sotsji. I solskinnet i deltakerlandsbyen i Pyeongchang forteller 26-åringen at han har funnet seg bra til rette i den store bakken i OL-byen. På lørdagens treningshopping var han blant de sju beste i to av treningsomgangene.

- Nå kommer jeg inn som regjerende olympisk mester, og det synes jeg er en kul situasjon. Jeg har sjansen til å ta flere, og ingen kan ta fra meg den forrige. Jeg må bare prøve å bruke det til å gå til konkurransen med hevet hode og gi gass, sier han.

Nettopp vissheten om at han allerede har tatt OL-gull kan hjelpe ham når han skal forsvare tittelen tirsdag, tror Graabak.

- Jeg har ikke noe å tape når jeg går inn i konkurransen. Jeg har vist at jeg kan mestre det før, og jeg føler meg bra. Samtidig er det små marginer, og jeg kan like gjerne bli nummer 18 igjen. Men jeg skal i hvert fall gjøre jobben, og da skal jeg ha god mulighet til å være med, sier han.

Publisert: