Koronakaos i sykkelsporten: – Det er kritisk

Flere lag har trukket seg fra ritt i frykt for koronasmitte etter at viruset har begynt å herje feltet. Og snart er det Tour de France.

Alexander Kristoff kjører Sveits rundt der koronasmitten har blomstret opp.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Det er kritisk å unngå det nå, hvis ikke ryker Tour de France. Så dette er en risiko for alle rytterne. Det er en del tilfeller i feltet nå, samtidig som det virker som det er en liten oppblomstring generelt i resten av verden, sier Alexander Kristoff til TV 2 fra Sveits rundt som avsluttes i helgen.

Der møter han et sykkelfelt som blir stadig mindre. Sykkellagene UAE, Bahrain Victorious, Jumbo-Visma og Alpecin Fenix har alle trukket seg fra rittet.

Det opplyser UAE i en pressemelding. Laget har mottatt positive tester på Mikkel Bjerg i Slovenia rundt og Marc Hirschi i Sveits rundt. Hirschis romkamerat Joel Suter er også tatt ut av konkurranse.

UAE-laget opplyste at alle andre har blitt testet og levert negative tester, men en time senere ble det kjent at Diego Ulissi også har testet positivt og må forlate Sveits rundt.

Smitten brer seg og skaper bekymring i flere lag før sommerens høydepunkt, Tour de France.

Jumbo-Visma har allerede trukket laget sitt fra Sveits rundt etter flere positive tester. Også Ineos-kaptein Adam Yates har testet positivt for korona.

Det er kun to uker til Tour de France starter i København.

Publisert: