Verdensener Ashleigh Barty legger opp som tennisspiller

Australske Ashleigh Barty, som er rangert som verdens beste kvinnelige tennisspiller, legger opp i en alder av 25.

Australske Ashleigh Barty, som er rangert som verdens beste kvinnelige tennisspiller, legger opp i en alder av 25.
  • NTB-AP-AFP
Publisert: Publisert:
Ashleigh Barty feirer etter å ha slått Danielle Collins i singles-finalen i Australian Open i januar. Mindre enn to måneder senere har verdenseneren lagt opp.

Den overraskende kunngjøringen kommer mindre enn to måneder etter at hun vant Australian Open på hjemmebane, hennes tredje Grand Slam-tittel.

– Dagen i dag er vanskelig og fylt med følelser for meg, da jeg kunngjør at jeg pensjonerer meg fra tennis, sier hun i en følelsesladd video på Instagram.

I den tårefylte videoen, som er spilt inn sammen med doubles-partner Casey Dellacqua, sier Barty at hun er «takknemlig for alt denne sporten har gitt meg».

«Takk for at du har vært en utrolig ambassadør for sporten og for kvinner rundt om i verden. Vi kommer til å savne deg så mye, Ash», tvitrer kvinnenes tennisorganisasjon WTA.

113 uker

Barty har vært rangert som verdens beste i mer enn to år (113 uker) og legger opp etter ha vunnet tre Grand Slam-titler i singletennis: Rolland-Garros i 2019, Wimbledon i 2021 og Australian Open i år.

Hun har dermed vunnet Grand Slam-turneringer på alle tre underlag – hardcourt, grus og gress. Kun Serena Williams har gjort det samme av de aktive på kvinnesiden i dag, skriver TT.

Barty endte de tre årene 2019, 2020 og 2021 som verdensener. Kun Steffi Graf, Martina Navratilova, Serena Williams og Chris Evert har avsluttet tre påfølgende år på 1.-plass på verdensrankingen for kvinner.

Cricket

Barty la også tennisen på hylla i 2014 for å satse proft på cricket, men etter kun en sesong for Brisbane Heat i den kvinnelige toppligaen, gjorde hun comeback på tennisbanen.

Hun sier at tennisen har oppfylt «alle drømmene mine og mer, men jeg vet at tida nå er inne for å ta et steg til siden og jage andre drømmer og til å legge ned racketen».

Publisert: