Curlingekteparet nærmer seg semifinale

Curlingekteparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien - fra Oppdal - slo Sverige i OL-turneringen for blandet lag. Med tre seire på rad har sjansen for semifinale økt.

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten forlenget seiersrekken til tre kamper på rad.
Publisert: Publisert:

Lørdag ble Australia og Kina slått på overbevisende vis, og dagen etter kom en enda mer imponerende seier mot et sterkt svensk lag med Oskar Eriksson og Almida de Val.

Norge tok ledelsen 2-0 etter første omgang, før lagene vekslet på å ta ett poeng hver de neste fire omgangene. I sjette omgang misset Sverige totalt på sin siste stein. Dermed stjal Norge ett poeng og ledet 5-2 med to omganger igjen.

Norge stjal nok et poeng i neste omgang og vant til slutt 6-2. Dermed nærmer de seg Sverige på tabellen. De fire beste går videre til semifinale.

Skaslien fortalte til Discovery Plus etter seieren at de begynner å finne formen. Det var Nedregotten enig med kona i.

– Vi kommuniserer bra og setter kosten på riktig plass. Vi finner liksom ut av det og er ordentlig tent. I dag er vi tett på toppnivået vårt mot et kjempegodt Sverige, sa Nedregotten.

Ekteparet var samstemte i at det smakte ekstra godt å slå Sverige.

Les også

Trønder stepper inn som flaggbærer

Topp fire

Sverige står nå med fem seire og tre tap, mens Norge har fire seire og tre tap. Norge har igjen kamper mot Storbritannia og Sveits, mens svenskene bare har én kamp igjen, mot ubeseirede og allerede semifinaleklare Italia.

Taper svenskene mot Italia, mens Norge vinner sine to kamper, vil Skaslien og Nedregotten være sikret semifinaleplass. Norge kan også ta igjen Storbritannia og Canada.

Canadierne tok et langt steg mot semifinale med seier mot Tsjekkia. Tsjekkerne ledet med to poeng før siste omgang, men Canada utlignet, før de sikret seieren i ekstraomgangen, der Tsjekkia hadde fordelen av å ha siste stein.

Canada har igjen kamper mot tabelljumbo Australia og tabelltopp Italia.

Norges neste kamp mot Storbritannia spilles allerede klokken 13.05 søndag norsk tid. I tillegg til kampen mot Norge har Storbritannia igjen USA i siste kamp.

Les også

Klæbo-kollaps på tremila i OL - Bolsjunov suveren

Høylytt

Som i flere kamper tidligere i turneringen satt kommentarene løst mellom Nedregotten og kona mot Sverige.

Ved Norges siste stein i andre omgang kom nok en høylytt krangel mellom dem, men guarden de endte opp med å sette, var perfekt plassert. Krangling og påfølgende godt spill så ut til å være en vinnende strategi for ekteparet.

Det uttrykte i alle fall Nedregotten i en samtale med to andre på det norske curlinglandslaget midtveis i kampen.

– Vi koste oss jo ikke. Ser det ut som vi koser oss? Vi sliter ræva av oss for å prøve å vinne en curlingkamp. Det skal vi fortsette med, for det går tydeligvis ganske bra, sa Nedregotten.

Publisert: